Κανονικά οι πανελλαδικές στο ΕΠΑΛ Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 15/06/2021 - 10:10

153 μαθητές και μαθήτριες προσήλθαν σήμερα στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου για να πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τις Σχολές οι οποίοι έλαβαν τα προς εξέταση θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις 9.10 π.μ. έχοντας τη δυνατότητα να τα αναπτύξουν μέχρι και τις 12.10 μ.μ.

Η αποχή ήταν της τάξεως του 11% (δεν προσήλθαν 25 άτομα), ποσοστό αντίστοιχο προηγούμενων ετών, όπως δήλωσε στην "Α" ο Δ/ντής του σχολείου, Κώστας Βούκουνας.

Στο 1ο ΕΠΑΛ εξετάζονται όλοι οι υποψήφιοι από τα επαγγελματικά λύκεια της Χίου, εκτός από τους φυσικώς αδυνάτους, που για μια ακόμη χρονιά αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Αθήνα σε ειδικά εξεταστικά κέντρα.

Ο κος Βούκουνας σε δηλώσεις του στο alithia.gr χαρακτήρισε το θέμα των Νέων Ελληνικών αναμενόμενο (αφορά το άγχος που δημιουργεί στον αθλητή η επιτυχία).

Αύριο οι εξετάσεις συνεχίζονται με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων οι οποίοι ανάλογα με τον τομέα τους θα εξεταστούν στα μαθήματα των αρχαίων ελληνικών, των μαθηματικών και της βιολογίας.

Παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, με την ΟΛΜΕ να έχει ζητήσει εξαίρεση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την Υπουργό Παιδείας να έχει καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή για τον ίδιο λόγο.

premiera_panelladikon_sta_epal_simera

Σχετικά Άρθρα