Κλείνει το πρώτο τρίμηνο με κενά στο Μουσικό Σχολείο

Καταγγελία της ΕΛΜΕ για ελλείψεις ωρομίσθιων μουσικών μαθημάτων
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 30/11/2017 - 10:47

Μουσικές... παραφωνίες, με το εκπαιδευτικό έτος να ολοκληρώνει σε λίγες ημέρες το πρώτο τρίμηνο και το Μουσικό Σχολείο Χίου να έχει ακόμη κενά στη διδασκαλία μουσικών μαθημάτων, με την ΕΛΜΕ να καταγράφει τουλάχιστον 40 ακάλυπτες ώρες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της τοπικής ένωσης εκπαιδευτικών σημειώνονται τα εξής:

«Την 11η Νοεμβρίου του 2017 δόθηκαν 2000 ώρες ωρομισθίων από το Υπουργείο Παιδείας. Αυτές κατανεμήθηκαν ισομερώς προς όλα τα Μουσικά Σχολεία (περίπου 50 ώρες σε κάθε σχολική μονάδα) χωρίς να ληφθούν υπόψη τα δεδομένα και οι καταγεγραμμένες ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας. Στο Μουσικό Σχολείο Χίου διατέθηκαν συγκεκριμένα 48 ώρες διδασκαλίας.

Με τον ανωτέρω αριθμό ωρών διδασκαλίας, που δόθηκαν από το ΥΠΠΕΘ, δεν καλύπτονται κατά το εφικτό οι ανάγκες λειτουργίας του σχολείου, οι οποίες ανέρχονται στον αριθμό των 130 ωρών.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, όσον αφορά τα υποχρεωτικά όργανα (πιάνο και ταμπουράς), οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου διδάσκονται από μία ώρα ανά δύο μαθητές/τριες και ανά πέντε αντίστοιχα, σε αντίθεση με τις διατάξεις της λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων, που ορίζουν ως ατομικό το μάθημα αυτό.

Όσον αφορά, επιπλέον, τα όργανα επιλογής, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη. Τα μαθήματα γίνονται ανά δύο ή έναν στην καλύτερη περίπτωση μαθητές/τριες και αντί των δύο ωρών, διδάσκεται μόνο μία.

Ως εκ τούτου ζητάμε:

Α. Να αποδοθούν κατ’ ελάχιστον άλλες 40 ώρες ωρομισθίων στο Μουσικό Σχολείο Χίου, αν όχι χτες, σήμερα, ούτως ώστε να είναι εφικτή η ανάπτυξη του πλήρους διδακτικού ωραρίου των μουσικών οργάνων.

Β. Την έμπρακτη στήριξη των Μουσικών Σχολείων από το ΥΠΠΕΘ.»

ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΙΟΥ!

Σχετικά Άρθρα