Κόβουν δασκάλους σε Καλλιμασιά και Νένητα, ιδρύουν νυχτερινό ΕΠΑΛ;

5θέσια τα Δημοτικά, σύμφωνα με τα "Νέα", ιδέα δεν έχει η Πρωτοβάθμια
Παρ, 16/05/2014 - 09:33

Ιδέα δεν έχει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Αριστείδη Καλεπερτζή, για χτεσινό δημοσίευμα των «Νέων», σύμφωνα με το οποίο στα πλαίσια περικοπών και εφαρμογής της νομοθεσίας, για την αριθμητική δύναμη των Σχολείων, πρόκειται τα 6θέσια Δημοτικά Σχολεία Καλλιμασιάς και Νενήτων, υποβαθμίζονται σε 5θέσια. Το γεγονός κατήγγειλε το πρωί ραδιοφωνικά ο Ιερέας της Καλλιμασιάς παπά- Γιώργης Κωνσταντίνου.

Υπάρχει ωστόσο και μια θετική είδηση που προκύπτει από τις πληροφορίες των «Νέων» αφού προβλέπεται η ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ, που διεκδίκησε η Ενωση Τεχνολόγων και πρότεινε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται σε πληροφορίες, παρουσιάζει πανελλαδικά τον χάρτη των αλλαγών στα σχολεία που πρόκειται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο και τον αρμόδιο εκ των υφυπουργών Συμεών Κεδίκογλου, αφού προηγουμένως οι σχετικές αποφάσεις υπογραφούν και από το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό καθώς ειδικά οι ιδρύσεις περιλαμβάνουν δαπάνη επί του προϋπολογισμού για τις ανάγκες εξοπλισμού των σχολείων, το ύψος της οποίας θα αντιμετωπιστεί από τα αποθέματα της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Είναι συνεπώς ενδεχόμενο να υπάρξουν μικρής έκτασης προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής.

Ειδικά για Εσπερινό ΕΠΑΛ σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών και ο Πρόεδρός του Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης, αναφέρει ότι  «με αίσθημα ευθύνης, για μια ακόμη φορά, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες τις απαραίτητες επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναζωπυρώνοντας το αίτημα της Ίδρυσης Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στο Δήμο της Χίου.

«Αποτέλεσμα των προσπαθειών όλων μας ήταν η δημοσίευση που προέκυψε σήμερα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (εκπαιδευτικά sites & εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ) και η οποία δείχνει ότι το αίτημα προωθείται θετικά και στην φάση αυτή απαιτείται η έγκρισή του από το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα από τον Υφυπουργό κ. Σταϊκούρα. Μετά και την θετική του εισήγηση το αίτημα θα επιστρέψει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προχωρήσει στην τελική φάση υλοποίησης της πρότασης.», καταλήγει η ανακοίνωση του παραρτήματος.

Σχετικά Άρθρα