"Κράτει" στο ΚΕΣΕΝ ελλείψει εκπαιδευτικών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ
Πέμ, 14/09/2023 - 15:16

Η προγραμματισμένη για σήμερα έναρξη των μαθημάτων για την απόκτηση διπλωμάτων Α’ και Β’ Μηχανικών του Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), αναβλήθηκε λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και χωρίς να έχει καθοριστεί ακριβής ημερομηνία έναρξης.

Όπως καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ το υπουργείο Ναυτιλίας, που καθόρισε την μέρα έναρξης για της 14 Σεπτέμβρη, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, που γινότανε αρχές Σεπτέμβρη, δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν τα 7 τμήματα με πάνω από 150  μετεκπαιδευόμενους.

"Η εξέλιξη αυτή και η καθυστέρηση, που θα προκαλέσει η έναρξη και η ολοκλήρωση των κύκλων μαθημάτων, τινάζει στον αέρα τον επαγγελματικό και οικονομικό προγραμματισμό των συναδέλφων, που  σχεδιάζουν τη μετεκπαίδευση τους σε συνδυασμό με την εργασιακή τους πρόσληψη.

Να αναφέρουμε ότι αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και με το ΚΕΣΕΝ/Πλοιάρχων, που είχε προγραμματισμένη έναρξη μαθημάτων στις 5 Σεπτέμβρη, ενώ δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα η έναρξη μαθημάτων, όπως και στα ειδικά σχολεία σε ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων - Μηχανικών", τονίζει η ΠΕΜΕΝ και συνεχίζει:

"Επιβεβαιώνεται για άλλη μια χρονιά ότι όσο διατηρείται, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών να είναι ωρομίσθιοι σε ΚΕΣΕΝ και ΑΕΝ, με την διαχρονική υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, την οδηγούν σε απαξίωση με τις ιδιωτικές σχολές να το εκμεταλλεύονται, αυξάνοντας διαρκώς τα κέρδη τους.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για άμεση πρόσληψη, μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και ναυτοδιδασκάλων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες σε ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ το υπουργείο Ναυτιλίας, να λύσει το πρόβλημα  με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΕΣΕΝ, για την άμεση έναρξη των μαθημάτων."

 

Σχετικά Άρθρα