Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Μετά τις 6 του Σεπτέμβρη καθαρή εικόνα για τα κενά εκπαιδευτικών

25% των θέσεων και φέτος αναμένεται να καλυφθούν από αναπληρωτές, σύμφωνα με τον Αρ. Κελεπερτζή
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 27/08/2019 - 15:27

Το πρώτο κύμα των αναπληρωτών, την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων και των αδειών αναμένει ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής, για να έχει σαφή εικόνα των κενών στα σχολεία.

Αυτό προβλέπεται να γίνει μεταξύ 6 και 8 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρώτο κουδούνι και φέτος θα χτυπήσει στις 11 του μήνα σε όλα τα σχολεία.

Τα δεδομένα φέτος δε διαφοροποιούνται από τα περσινά, αφού με βάση των αριθμό των μόνιμων εκπαιδευτικών εκτιμάται - όπως είπε- ότι το 25% θα πρέπει να καλυφθεί από αναπληρωτές, τόσο στα δημοτικά όσο και στα νηπιαγωγεία. Στα τελευταία πάντως, λόγω της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν επιπλέον 5 νηπιαγωγοί για σχολεία της πόλης, ενώ θα χρειαστούν - σε σχέση πάντα με πέρσι- και επιπλέον δάσκαλοι (μικρός όμως αριθμός) επειδή από φέτος ο αριθμός των μαθητών στην Α' τάξη των δημοτικών θα είναι κατά ανώτατο όριο 22 και όχι 25, όπως ίσχυε την προηγούμενη χρονιά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 14/08/2020 - 11:11

Στην άριστη συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου και στην προσφορά στην εκπαίδευση της Ευτυχίας Βλυσίδου, αναφέρεται σε μήνυμα του ο Μητροπολίτης Χίου-Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος, με αφορμή την ολοκλήρωση των καθηκόντων της στην Διεύθυνση Β/Θμιας Εκπαιδευσης Χίου.

 Ο Μητροπολίτης Χίου αναφέρει :

"Με αφορμή την ολοκλήρωση των καθηκόντων της κυρίας Ευτυχίας Βλυσίδου ως προϊσταμένης της δευτεροβαθμίου εκπαιδεύσεως στα όρια της μητροπόλεως μας, θα ήθελα να εκφράσω την άκρα ευαρέσκεια και τον δίκαιο έπαινο για τον εξαιρετικό τρόπο ασκήσεως των καθηκόντων της.

Η άριστη συνεργασία μαζί της, έδωσε σε πολλές περιπτώσεις πνευματικά και υλικά αγαθά για την εκπαιδευτική κοινότητα. Είμαι βέβαιος ότι άμεσα θα έχουμε και την νέα επιστημονική της προσφορά.

Η Ευτυχία Βλυσίδου με εργατικότητα, διάκριση και μέτρο δικαιούται να συναριθμηθεί στους μεγάλους ευεργέτες της παιδείας. Γιατί οι ευεργέτες της παιδείας είναι κατ εξοχήν οι εκπαιδευτικοί μας".