Χίος, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

Μετά τις 6 του Σεπτέμβρη καθαρή εικόνα για τα κενά εκπαιδευτικών

25% των θέσεων και φέτος αναμένεται να καλυφθούν από αναπληρωτές, σύμφωνα με τον Αρ. Κελεπερτζή
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 27/08/2019 - 15:27

Το πρώτο κύμα των αναπληρωτών, την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων και των αδειών αναμένει ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής, για να έχει σαφή εικόνα των κενών στα σχολεία.

Αυτό προβλέπεται να γίνει μεταξύ 6 και 8 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρώτο κουδούνι και φέτος θα χτυπήσει στις 11 του μήνα σε όλα τα σχολεία.

Τα δεδομένα φέτος δε διαφοροποιούνται από τα περσινά, αφού με βάση των αριθμό των μόνιμων εκπαιδευτικών εκτιμάται - όπως είπε- ότι το 25% θα πρέπει να καλυφθεί από αναπληρωτές, τόσο στα δημοτικά όσο και στα νηπιαγωγεία. Στα τελευταία πάντως, λόγω της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν επιπλέον 5 νηπιαγωγοί για σχολεία της πόλης, ενώ θα χρειαστούν - σε σχέση πάντα με πέρσι- και επιπλέον δάσκαλοι (μικρός όμως αριθμός) επειδή από φέτος ο αριθμός των μαθητών στην Α' τάξη των δημοτικών θα είναι κατά ανώτατο όριο 22 και όχι 25, όπως ίσχυε την προηγούμενη χρονιά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/01/2020 - 06:33

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου την Πέμπτη 23/1/2020 στην 1.00 μ. θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου προκειμένου να δηλώσει την αντίθεση του συνόλου των εκπαιδευτικών προς την επικείμενη ψήφιση στη Βουλή του άρθρου που αφορά την εξίσωση των τίτλων των κολλεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημίων αλλά και επιμέρους τιμωρητικών διατάξεων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου θα παραχωρήσει στην 1.15 μ.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, για ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ προκειμένου να ενημερωθεί η χιακή κοινωνία για το μείζον αυτό θέμα.

Απαιτεί

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ!