
Δεν τους φτάνει η μόνιμη αβεβαιότητα για το πότε θα προσληφθούν, πού θα υπηρετήσουν κ.ο.κ., με τους νέους σχεδιασμούς για τις προσλήψεις αναπληρωτών βλέπουν ότι η προϋπηρεσία τους -η άγονη, στην οποία έχουν υπηρετήσει πολλοί από αυτούς- μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Σήμερα, με μικρή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε κάτω από τα γραφεία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η κινητοποίηση αναπληρωτών και μόνιμων δασκάλων, νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού.
Η παρουσία των καθηγητών στην κινητοποίηση, κάτω από τα γραφεία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το νέο τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών που σχεδιάζει το Υπουργείο, ήταν ισχνή, γεγονός που αποδόθηκε στην έμφαση που δόθηκε στη συγκέντρωση της Αθήνας, όπου μετακινήθηκαν καθηγητές και από τη Χίο, όπως είπε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου, Σταύρος Σταυρινούδης.
Ο κ. Σταυρινούδης κατήγγειλε ότι με το νέο σύστημα αδικούνται οι αναπληρωτές που έχουν προϋπηρεσία άνω των 60 μηνών, δηλαδή εκείνοι που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν την εκπαίδευση μετακινούμενοι από περιοχή σε περιοχή, αφού τα περισσότερα μόρια λαμβάνονται από το ΑΣΕΠ, το οποίο έχει να κάνει διαγωνισμό από το… 2008, και τα κοινωνικά κριτήρια.








































