
Καμία δέσμευση για ουσιαστική λύση στο ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών δε δίνεται από το κράτος και την Περιφέρεια, εκτιμά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και καλεί την Τρίτη στις 6:30 μ.μ. στον Οίκο Χίου Διδασκάλου σε σύσκεψη γονείς και εκπαιδευτικούς για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Στη δυναμική κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βρουλής και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Καμπούρης επιβεβαίωσαν στην πράξη τον ρόλο της Περιφέρειας ως κρίκου της κρατικής διοίκησης, που εφαρμόζει απαρέγκλιτα τους αντιλαϊκούς νόμους και την πολιτική που βάζουν στη ζυγαριά του κόστους τα μορφωτικά δικαιώματα και την ασφάλεια των παιδιών μας. Αφού εξέφρασαν την πλήρη αδυναμία και, φυσικά, βούληση να μην ξεφύγουν ρούπι από τα παραπάνω, επιβεβαίωσαν απλώς το αδιέξοδο όσων εφαρμόζουν.
Αρχικά ο κ. Βρουλής εμφανίστηκε ζητώντας αν υπάρχει κάποιο κείμενο αιτημάτων, την ώρα που ο κόσμος βοά από ανακοινώσεις και επιστολές ότι τα παιδιά στα Νοτιόχωρα, σ’ όλες τις βαθμίδες, αλλά και σε νηπιαγωγεία της πόλης, δεν έχουν συγκοινωνίες για να φτάσουν στο σχολείο.
Αυτά που δήλωσαν μπροστά σε όλους είναι η «αναμονή» για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο στο τέλος του μήνα. Μέχρι τότε να αρκεστούμε στην ανάθεση των δρομολογίων για δέκα περίπου ημέρες σε ιδιώτη που όπως φαίνεται, δεν ελέγχεται αν, όπως αναφέρει η σύμβαση, διαθέτει συνοδούς ή όχι μέσα στα πούλμαν. Να αρκεστούμε σε δρομολόγια, που δεν γίνονται για όλα τα παιδιά, αφού αφορά μόνο το Δημοτικό Σχολείο του Πυργίου.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καμπούρη, και αν ο διαγωνισμός βγει άγονος, μπορεί να γίνει εκ νέου διαγωνισμός ή να επιδοτηθούν οι ίδιοι οι γονείς με 0,35€ για να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο! Ντροπή και αίσχος!
Καμία αναμονή και καμία αυταπάτη! Κλιμακώνουμε τον αγώνα για να δώσουν λύση τώρα! Έφτασε Οκτώβρης και πρέπει να ντρέπονται!
Δεν αποδεχόμαστε τη λογική της αγοράς, των διαγωνισμών και των αναδόχων, που αποδείχθηκε ότι βγαίνουν άγονοι με τους όρους που διεξάγονται!
Δεν αποδεχόμαστε την ατομική ευθύνη που καλεί τους γονείς να πληρώσουν για να λύσουν οι ίδιοι τις υποχρεώσεις του κράτους, που μας γονατίζει στους φόρους και τα χαράτσια!
Δεν θα παίζουν τις τύχες των μαθητών μας στα ζάρια της αγοράς και της εμπορευματοποίησης των συγκοινωνιών για τα κέρδη του κάθε ιδιώτη, που δεν θα φροντίσει για την ασφάλειά τους.
Τώρα είναι η ώρα η ανάκτηση και η οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας!
· Καλούμε την Τρίτη στις 6:30 στον Οίκο Χίου Διδασκάλου σε σύσκεψη γονείς και εκπαιδευτικούς, από όλα τα σχολεία και Νηπιαγωγεία, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας, για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των μεταφορών στα Σχολεία, με ευθύνη της Περιφέρεια και της κυβέρνησης.
· Απαιτούμε σχεδιασμό και χρηματοδότηση για στόλο επαρκώς στελεχωμένο με οδηγούς και συνοδούς για όλα τα παιδιά και όλα τα σχολεία στη Χίο.





































