Παρά τις ευκαιρίες εισόδου στα ΑΕΙ λιγότεροι υποψήφιοι απο τα ΕΠΑΛ

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 16/06/2020 - 14:38

Πέρσι οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ της Χίου ήταν 150, φέτος 128 και από αυτούς σήμερα παρουσιάστηκαν για να δώσουν το πρώτο μάθημα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 117.

Εστιάζοντας στα αριθμητικά δεδομένα ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, Κώστας Βούκουνας, επισήμανε ότι παρά τις ευκαιρίες που υπάρχουν από τα επαγγελματικά λύκεια για εισαγωγή στα πανεπιστήμια, ακόμη στο νησί το μεγαλύτερο μέρος του μαθητικού δυναμικού ακολουθεί την εκπαίδευση στα Γενικά Λύκεια. 

Ο ίδιος υπεραμυνόμενος των ευκαιριών που έχουν οι μαθητές των επαγγελματικών λυκείων, σημείωσε ότι εκτός του πτυχίου που λαμβάνουν στις συγκεκριμένες ειδικότητες που παρακολουθούν και το οποίο είναι εφόδιο για την αγορά εργασίας, έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ένα 10% των θέσεων στα ΑΕΙ, ποσοστό που διπλασιάζεται εφ' όσον διεκδικούν είσοδο σε πρώην ΤΕΙ που εξελίχθηκε σε ΑΕΙ.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που επήλθαν στη διαδικασία των εξετάσεων, λόγω covid - 19, ο κος Βούκουνας σημείωσε ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις, χρησιμοποιήθηκαν 13 τάξεις με μ.ο. μαθητών τους 9 (υπήρχαν τμήματα από 6 έως 15 μαθητές), υπήρξε απόλυτη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ μιλώντας για το θέμα που τέθηκε στα Νέα Ελληνικά και το οποίο αφορούσε το νερό, το χαρακτήρισε βατό και καλά διατυπωμένο.

para_tis_eykairies_eisodoy_sta_aei_ligoteroi_ypopsifioi_apo_ta_epal

Σχετικά Άρθρα