Παραμένουν 5θέσια τα δημοτικά σχολεία Νενήτων και Καλλιμασιάς

"Και την επόμενη σχολική χρονιά θα τα λειτουργήσουμε ως 6θέσια", δηλώνει ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου
Πέμ, 24/05/2018 - 15:41

 

Για μια ακόμη χρονιά τα δημοτικά σχολεία Νενήτων και Καλλιμασιάς παραμένουν ως πενταθέσια οργανικά, αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν αποδέχθηκε το αίτημα του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδη Κελεπερτζή, να ξαναγίνουν 6θέσια, με το σκεπτικό ότι εξυπηρετούν και γειτονικά χωριά, οπότε συγκρατούν τον μαθητικό πληθυσμό της περιοχής.

«Εμείς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα τα λειτουργήσουμε ως 6θέσια», ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο κος Κελεπερζής.

Το υπουργείο δε δέχτηκε επίσης και την πρότασή του για το σχολείο των Καρυών, λόγω του μικρού μαθητικού δυναμικού, που φτάνει μέχρι και τα 22 παιδιά, αφού οικογένειες, παρόλο που ζουν στο χωριό, δεν πείστηκαν να μην μεταφέρουν σε σχολεία της πόλης τα παιδιά τους.

«Οργανικά θα είναι διθέσιο και όταν ολοκληρωθούν οι εγγραφές κι ανάλογα με τις δυνατότητες που θα υπάρξουν, θα δούμε αν μπορεί να λειτουργήσει ως τριθέσιο», ανέφερε ο Δ/ντής λέγοντας ότι μέχρι στιγμής οι ενδείξεις που υπάρχουν αναφορικά με το μαθητικό δυναμικό τις επόμενης σχολικής χρονιάς, δείχνουν μια μικρή πτώση του αριθμού των μαθητών στα δημοτικά σχολεία και αύξηση στον αριθμό που εγγράφονται στα προνήπια (4χρονα).

Ο κ. Κελεπερτζής αναφέρθηκε ακόμη στη ένωση των δημοτικών σχολείων Συκιάδας και Λαγκάδας, με έδρα τη Συκιάδα, όπου θα λειτουργεί 3θέσιο δημοτικό με ολοήμερο και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, καθώς και την μετατροπή σε 2θέσια των νηπιαγωγείων, 2ου και 3ου, του Βροντάδου.

Σχετικά Άρθρα