ΠΕΣ ΝΑΤ: Στήριξη της απεργίας των έκτακτων καθηγητών στις ΑΕΝ

Τρί, 20/12/2022 - 11:13

Η Διοίκηση της ΠΕΣ-ΝΑΤ εκφράζει την αλληλεγγύη της, στην Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΠΕΕΔΝΕ) και στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία που έχουν κηρύξει για σήμερα 20 Δεκέμβρη 2022.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

"Η ΠΕΣ-ΝΑΤ επανειλημμένα έχει αναδείξει και πρωτοστατήσει με παρεμβάσεις, διεκδικώντας την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, τόσο στις ΑΕΝ όσο και στο ΚΕΣΕΝ.

Οι διεκδικήσεις τους που αφορούν μισθολογικά, κλαδικά και εργασιακά αιτήματα είναι δίκαιες!

Ο δρόμος της διεκδίκησης και πάλης είναι ο μοναδικός που πρέπει να πορευτούν οι εργαζόμενοι για να αποκρούσουν την ασκούμενη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, βάζοντας μπροστά τα δικά τους συμφέροντα, τις δικές τους σημερινές - σύγχρονες ανάγκες

Η διαχρονική πολιτική της υπoχρηματοδότησης στη ναυτική εκπαίδευση, με τις αδιαφανείς διαδικασίες στο Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης (χωρίς ισολογισμό από το 2003), έχει προκαλέσει οξυμμένα προβλήματα σε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς.

Χαρακτηριστικές είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό με την πλειοψηφία τους να είναι χαμηλόμισθοι ωρομίσθιοι και όχι μόνιμοι, με αποτέλεσμα η εκπαιδευτική διαδικασία από την έναρξη της περιόδου 2022 – 2023, να μην ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες."

Σχετικά Άρθρα