Προτάσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 23/09/2020 - 06:20
kids_back_in_school_with_masks

Όπως ενημερώνει ο ίδιος, τις προτάσεις του σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων κατέθεσε ο Γιώργος Αμέντας κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Ενιαίας Επιτροπής Παιδείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 22/9/2020, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. και με ομόφωνη απόφαση θα διαβιβαστούν στην ΔΕΠ ως αρμόδια επιτροπή για την υλοποίηση τους.

Εκ μέρους της πρωτοβάθμιας επιτροπής Παιδείας εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Αμέντας όπως παραστεί στην συνεδρίαση της ΔΕΠ την Πέμπτη.

Οι προτάσεις:

Πρώτον, να οργανωθούν σεμινάρια από την επιτροπή σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Χίου, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ΕΟΔΥ και τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου σε εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, καθώς και σε μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μας. Στόχος, η ενημέρωση προκειμένου να γνωρίζουν όλοι τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού εντός του σχολείου ή εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος ενός μαθητή ή εκπαιδευτικού. Έτσι θα εμπεδωθεί πλήρως το πρωτόκολλο ενεργειών που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. 

Δεύτερον, η τοποθέτηση πλεξιγκλάς στα θρανία των σχολικών μας μονάδων, έτσι ώστε να περιοριστεί η επαφή των μαθητών οι οποίοι κάθονται δύο-δύο στα θρανία, δεδομένου ότι το Υπουργείο Παιδείας, αν και είχε τον απαραίτητο χρόνο δεν προέβη στις κατάλληλες ενέργειες όπως η πρόσληψη εκπαιδευτικών και οι δεκαπέντε μαθητές ανά τάξη. 

Τρίτον, η λήψη απόφασης οδηγού για όλα τα σχολεία του δήμου μας για την παραχώρηση χώρων εξωτερικών ή εσωτερικών για την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων, τακτικών ή έκτακτων, καθώς και την διενέργεια εκλογών των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των οικείων σχολικών μονάδων με ταυτόχρονη δέσμευση μας για την άμεση αποστολή συνεργείου για απολύμανση μετά την χρήση του χώρου.

Έγινε... διαβίβαση

Με αφορμή την ανωτέρω ανάρτηση πήραμε την παρακάτω απάντηση.

Δεν εγκρίθηκαν, αλλά ούτε και απορρίφθηκαν, οι προτάσεις του μέλους της Επιτροπής Γεωργίου Αμέντα από το ΔΣ της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου, γιατί εκείνο είναι αναρμόδιο γι' αυτές. Δεν συζητήθηκαν καν. Απλώς διαβάστηκαν και προωθήθηκαν (κι ορθώς έγινε αυτό) στο αρμόδιο, για τα θέματα που έθεσε, θεσμικό όργανο του Δήμου της Χίου, εκείνο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη και θα είμαστε και οι δύο παρόντες εκεί λόγω και του ζητήματος των καθαριστριών, που θα συζητηθεί. 

Με εκτίμηση ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου Κωνσταντίνος Γεωργ. Καρατζάς

protaseis_gia_tin_asfali_leitoyrgia_ton_sholeion

Σχετικά Άρθρα