Πρώτοι και πανελλαδικά στον... Άρη οι μαθητές των Θυμιανών

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 04/03/2018 - 20:30
Πρώτοι στο διαγωνισμό ρομποτικής

Την πρωτιά απέσπασαν σήμερα πανελλαδικά οι μαθητές των Θυμιανών, που συμμετείχαν στην τελική φάση του πανελληνίου διαγωνισμού ρομποτικής, που έγινε στο γήπεδο Γαλατσίου. 

Ως γνωστόν τα παιδιά και για την ακρίβεια 6 μαθητές της ΣΤ' τάξης, με την πολύτιμη στήριξη του υπεύθυνου δασκάλου τους, Μάκη Σαμολαδά, έφτιαξαν μια ρομποτική μακέτα προκειμένου να ταξιδέψουν στον... Άρη.

Μάλιστα με υπηρηφάνεια πριν τρεις μέρες ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών, Στέλιος Καμπούρης, ο υπεύθυνος δάσκαλος πληροφορικής Μάκης Σαμολαδάς και η «space team» των Θυμιανών παρουσίασαν το έργο τους σε σχετικό ρεπορτάζ στην "ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV". Τα παιδιά έφτιαξαν ένα διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει τους γήινους στον Άρη, δημιουργώντας μάλιστα και το κατάλληλο γήινο περιβάλλον προκειμένου να  επιβιώσουν.

Μετά λοιπόν την πρόκρισή τους στην τελική φάση, αφού διακρίθηκαν σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, διαγωνίστηκαν ανάμεσα σε 82 ομάδες από ισάριθμα Δημοτικά Σχολεία και κατέλαβαν την πρώτη θέση στην κατηγορία "Εποικισμός του Άρη" κάνοντας τους εαυτούς τους, το Σχολείο τους και όλους τους Χιώτες υπερήφανους.

Να σημειώσουμε ότι ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Είχε άλλη μία κατηγορία για τα Δημοτικά με τίτλο "WeDo 2.0 Ποδόσφαιρο", μία για τα Γυμνάσια και μία για τα Λύκεια. Πήραν μέρος συνολικά, σε όλες τις κατηγορίες 265 ομάδες, με 1.230 μαθητές και 265 προπονητές.

apo_ti_hio_ston._ari_i_space_team_ton_thymianon

Στην 1η θέση η Space Team των Θυμιανών στην κατηγορία Δημοτικών "εποικισμός του Άρη"
Στην 1η θέση η Space Team των Θυμιανών, με τον δάσκαλό τους Μάκη Σαμολαδά και τον Διευθυντή του Σχολείου Στέλιο Καμπούρη
Οι κριτές βλέπουν τι έφτιαξε η space team των Θυμιανών
Στην 1η θέση η Space Team των Θυμιανών στην κατηγορία Δημοτικών "εποικισμός του Άρη"

Σχετικά Άρθρα