Σεμινάριο Εκπαιδευτικών για βελτίωση αποτελεσματικότητας της διδασκαλίας

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 31/10/2019 - 22:15

Ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, με θέμα την παρατηρήσιμη μάθηση, συμπεράσματα δηλαδή εκπαιδευτικών, μέσα από την παρατήρηση της σχολικής τάξης, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αναλόγως, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δασκάλων, καθηγητών και των νηπιαγωγών, προς όφελος των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή, στο 3ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου,την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 από τις 5 έως τις 8μ.μ. με διοργανωτές το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.(Περιφερειακό Κεντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) Βορείου Αιγαίου και το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Χίου, στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus+.

Για τα θέματα πάνω στα οποία ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, την οργάνωση και τη διεξαγωγή του σεμιναρίου που περιελάμβανε και τη συμμετοχή σε εργαστήρια για τη καλύτερη κατανόηση των αντικειμένων, μίλησαν στην Αλήθεια TV , ο διευθυντής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Χίου Ιωάννης Νικήτας και η δασκάλα Σ.Ε.Ε Αειφορίας Ανατολή Βροχαρίδου, ως συντονιστές του σεμιναρίου.

Για τη χρήση εργαλείων web 2 στην αυτοεκτίμηση των επιδόσεων του μαθητή, μίλησε ο καθηγητής πληροφορικής Ιωάννης Συρρής .

Ακολούθησε ένα παράδειγμα βωματικής μάθησης - κυνήγι θησαυρού... από τη Ανατολή Βροχαρίδου.

Ο Δάσκαλος Σταμάτης Βούλγαρης μίλησε για τη συνεργατική διδακτική μέθοδο/τεχνκή ''Jigsaw''.

Στις τεχνικές αυτοαξιολόγησης του μαθητή, αναφέρθηκε η Νηπιαγωγός Ελένη Μοσχοβάκη.

Για την ανία των μαθητών μέσα στην τάξη και πως αυτή μετουσιώνεται σε ενδιαφέρον, μίλησε ο Φιλόλογος Νικόλαος Χαβιάρας.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέμβασης για τη αντιμετώπιση της επιθετικότητας και του εκφοβισμού στα σχολεία, παρουσίασε η Δασκάλα Αγγελική Πάσχου.

Τέλος η Σοφία Σωτηρίου (Σ.Ε.Ε Φυσικών Επιστημών) μίλησε για την Διαμορφωτική Αξιολόγηση.

Γενικός Συντονιστής του Προγράμματος Erasmus+:Visible Teaching for Performance για το σεμινάριο ''Παρατηρήσιμη Μάθηση ΙΙ'', ήταν ο Καθηγητής Πληροφορικής Δημήτρης Αντωνόγλου.     

seminario_ekpaideytikon_gia_veltiosi_apotelesmatikotitas_tis_didaskalias

Σχετικά Άρθρα