Χίος, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Σεμινάριο Εκπαιδευτικών για βελτίωση αποτελεσματικότητας της διδασκαλίας

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 31/10/2019 - 22:15

Ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, με θέμα την παρατηρήσιμη μάθηση, συμπεράσματα δηλαδή εκπαιδευτικών, μέσα από την παρατήρηση της σχολικής τάξης, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αναλόγως, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δασκάλων, καθηγητών και των νηπιαγωγών, προς όφελος των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή, στο 3ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου,την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 από τις 5 έως τις 8μ.μ. με διοργανωτές το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.(Περιφερειακό Κεντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) Βορείου Αιγαίου και το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Χίου, στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus+.

Για τα θέματα πάνω στα οποία ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, την οργάνωση και τη διεξαγωγή του σεμιναρίου που περιελάμβανε και τη συμμετοχή σε εργαστήρια για τη καλύτερη κατανόηση των αντικειμένων, μίλησαν στην Αλήθεια TV , ο διευθυντής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Χίου Ιωάννης Νικήτας και η δασκάλα Σ.Ε.Ε Αειφορίας Ανατολή Βροχαρίδου, ως συντονιστές του σεμιναρίου.

Για τη χρήση εργαλείων web 2 στην αυτοεκτίμηση των επιδόσεων του μαθητή, μίλησε ο καθηγητής πληροφορικής Ιωάννης Συρρής .

Ακολούθησε ένα παράδειγμα βωματικής μάθησης - κυνήγι θησαυρού... από τη Ανατολή Βροχαρίδου.

Ο Δάσκαλος Σταμάτης Βούλγαρης μίλησε για τη συνεργατική διδακτική μέθοδο/τεχνκή ''Jigsaw''.

Στις τεχνικές αυτοαξιολόγησης του μαθητή, αναφέρθηκε η Νηπιαγωγός Ελένη Μοσχοβάκη.

Για την ανία των μαθητών μέσα στην τάξη και πως αυτή μετουσιώνεται σε ενδιαφέρον, μίλησε ο Φιλόλογος Νικόλαος Χαβιάρας.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέμβασης για τη αντιμετώπιση της επιθετικότητας και του εκφοβισμού στα σχολεία, παρουσίασε η Δασκάλα Αγγελική Πάσχου.

Τέλος η Σοφία Σωτηρίου (Σ.Ε.Ε Φυσικών Επιστημών) μίλησε για την Διαμορφωτική Αξιολόγηση.

Γενικός Συντονιστής του Προγράμματος Erasmus+:Visible Teaching for Performance για το σεμινάριο ''Παρατηρήσιμη Μάθηση ΙΙ'', ήταν ο Καθηγητής Πληροφορικής Δημήτρης Αντωνόγλου.     

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 24/01/2020 - 14:52

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μιχαηλίδης, σχολιάζει  τους τελευταίους κυβερνητικούς χειρισμούς στο προσφυγικό, και χαρακτηρίζει κωμικοτραγική την εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, λέγοντας ότι αυτή  συνεχώς επιδεινώνεται.

"Ο κ. Μηταράκης", αναφέρει, "επιχειρεί σε κλειστές συσκέψεις να διαμορφώσει ένα ιδιότυπο κλίμα συναίνεσης, όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος. Παράλληλα, πέρα από γενικόλογες, κοινότυπες δηλώσεις τις οποίες επαναλαμβάνει μονότονα (αποσυμφόρηση νησιών, φύλαξη συνόρων, κ.λπ.) ο κ. Μηταράκης επιχειρεί να οικοδομήσει το μύθο του κυβερνητικού προγράμματος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα".

Και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει:

"Το κλείσιμο της ΒΙΑΛ μετατίθεται τώρα μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του, και συνεχίζει το παζάρι για τη χωροθέτηση της νέας υπερδομής, καθώς και για τον αριθμό των εγκλείστων σ’ αυτήν.

Αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών είναι να γίνονται γνωστές μέσω του Τύπου διάφορες αντιφατικές δηλώσεις του ιδίου, του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων."

"Είναι καταδικαστέα", καταλήγει, "η προσπάθεια του κ. Μηταράκη να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να μετατρέψει δηλαδή την ομόθυμη απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης για κατασκευή κλειστών  υπερδομών σε απλή διαφωνία επί του αριθμού των ανθρώπων που θα μείνουν εκεί".