Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

ΣΟΣ από το Δήμαρχο Οινουσσών για Οικοτροφείο και ΕΠΑΛ στο νησί

Από τον Οκτώβρη περιμένει ανταπόκριση για χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 06/07/2020 - 15:47
Οικοτροφείο Οινουσσών
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Δεν κρύβει την αγωνία του για το μέλλον του Οικοτροφείου Οινουσσών, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με το μέλλον του ΕΠΑΛ που υπάρχει στο νησί, ο Δήμαρχος, Γιώργος Δανιήλ, που επεσήμανε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ότι φτάσαμε στον Ιούλιο και ακόμη το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα που έχουν καταθέσει από το περασμένο φθινόπωρο, για την εξασφάλιση ποσού της τάξεως των 60.000 ευρώ.

Το Οικοτροφείο στηρίζει ο Σύνδεσμος Ναυτιλίας και Παιδείας,  ο οποίος και φέτος διαθέτει 100.000 ευρώ, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά.

«Αν δεν ξεκινήσει το οικοτροφείο θα κλείσει και το ΕΠΑΛ. Θα είναι μαύρη μέρα», ανέφερε ο Γ. Δανιήλ που έχει διαμηνύσει το παραπάνω και στον Υπουργό Ναυτιλίας, όπως και στον Χιώτη Βουλευτή και υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη.

«Η καλύτερη οχύρωση του νησιού είναι η παιδεία και γι’αυτήν θα τα δώσουμε όλα», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 02/08/2020 - 07:16

Με νέους χώρους άθλησης μετά τις θερινές διακοπές θα βρεθούν οι μαθητές των 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας, αφού αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τους.

Στις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται άλλα 9 γήπεδα στο 1ο - 3ο Λύκειο, 1ο -3ο Γυμνάσιο, 2ο Δημοτικό , 3ο 8ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Βροντάδου, Γυμνάσιο Λύκειο Καλλιμασιάς και Δημοτικό Καρδαμύλων.

Τα έργα αυτά συμβασιοποιήθηκαν το 2018.