Σπίτι… πριν το Πανεπιστήμιο

«Το σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 14/09/2022 - 15:19

Από τους 52 τροφίμους του «Σπιτιού της Μαρίας» στα Καρδάμυλα, πέτυχαν στα ΑΕΙ οι 42.

Και μόνο το αριθμητικό στοιχείο αυτό από μόνο του δείχνει την προσφορά της Στέγης Μόρφωσης, που υπάρχει στα Καρδάμυλα, ιδρύθηκε και συντηρείται από τον Όμιλο Τσάκου και φέρει το όνομα «Σπίτι της Μαρίας» στην μνήμη της κόρης του καπ. Παναγιώτη Τσάκου.

Την ημέρα γιορτής του Τιμίου Σταυρού, τοπική γιορτή και αργία για τα Καρδάμυλα, τελέστηκε ο Αγιασμός, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, για την φετινή λειτουργία της «Στέγης» που και φέτος θα φιλοξενήσει 20 άρρενες μαθητές από Β’ Γυμνασίου έως Γ’ Λυκείου, από όλη την Ελλάδα, στα Σχολεία των Καρδαμύλων, με τα έξοδα διαμονής, διατροφής κ.λ.π. όλα δωρεάν, ακόμα και τα… φροντιστήρια.

Τους μαθητές, παρουσία του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, του Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή, του Ακαδημαϊκού Σταμάτη Κριμιζή, του Δημάρχου Οινουσσών Γ. Δανιήλ, των αρχών και πολλών Καρδαμυλιτών, καλωσόρισαν η Διευθύντρια της Στέγης Παρασκευή Λιαδή, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Τσάκου Μιχάλης Μπελέγρης, ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

stegi_tis_marias_agiasmos_gia_ti_nea_sholiki_hronia

Σχετικά Άρθρα