Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Σπουδαία διάκριση Χιώτη μαθητή στα μαθηματικά

Για 4η φορά στην τελική φάση του διαγωνισμού της ΕΜΕ ο Δημοσθένης Τσελίγκας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 17/02/2020 - 10:11

 

Για μία ακόμη φορά ο μαθητής της Β’ Λυκείου του Μουσικού Γυμνασίου Χίου, Δημοσθένης Τσελίγκας, διακρίθηκε στη 2η φάση του ετήσιου διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και θα πάρει μέρος το προσεχές Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στην τρίτη και τελική φάση “Αρχιμήδης”, που θα γίνει στην Αθήνα.

Από εκεί θα γίνει η επιλογή των μαθητών που μετά από κατάλληλη προετοιμασία θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Βαλκανιάδα και Ολυμπιάδα των Μαθηματικών που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι.

Το αξιοσημείωτο, το οποία αναφέρει το Παράρτημα Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που συγχαίρει τον Βασίλη Τσελίγκα και του εύχεται καλή επιτυχία και στην τελική προσπάθεια,  είναι ότι ο συγκεκριμένος μαθητής για 4η φορά διακρίνεται στην τελική φάση, κάτι που δείχνει το μαθηματικό του ταλέντο.

Σημειώνεται ότι η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα γίνει το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Ομήρειο.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 02/08/2020 - 07:16

Με νέους χώρους άθλησης μετά τις θερινές διακοπές θα βρεθούν οι μαθητές των 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας, αφού αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τους.

Στις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται άλλα 9 γήπεδα στο 1ο - 3ο Λύκειο, 1ο -3ο Γυμνάσιο, 2ο Δημοτικό , 3ο 8ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Βροντάδου, Γυμνάσιο Λύκειο Καλλιμασιάς και Δημοτικό Καρδαμύλων.

Τα έργα αυτά συμβασιοποιήθηκαν το 2018.