Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Σπουδαία διάκριση Χιώτη μαθητή στα μαθηματικά

Για 4η φορά στην τελική φάση του διαγωνισμού της ΕΜΕ ο Δημοσθένης Τσελίγκας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 17/02/2020 - 10:11

 

Για μία ακόμη φορά ο μαθητής της Β’ Λυκείου του Μουσικού Γυμνασίου Χίου, Δημοσθένης Τσελίγκας, διακρίθηκε στη 2η φάση του ετήσιου διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και θα πάρει μέρος το προσεχές Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στην τρίτη και τελική φάση “Αρχιμήδης”, που θα γίνει στην Αθήνα.

Από εκεί θα γίνει η επιλογή των μαθητών που μετά από κατάλληλη προετοιμασία θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Βαλκανιάδα και Ολυμπιάδα των Μαθηματικών που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι.

Το αξιοσημείωτο, το οποία αναφέρει το Παράρτημα Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που συγχαίρει τον Βασίλη Τσελίγκα και του εύχεται καλή επιτυχία και στην τελική προσπάθεια,  είναι ότι ο συγκεκριμένος μαθητής για 4η φορά διακρίνεται στην τελική φάση, κάτι που δείχνει το μαθηματικό του ταλέντο.

Σημειώνεται ότι η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα γίνει το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Ομήρειο.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 28/03/2020 - 07:13

Η επίσημη έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων σε αυτήν την παράδοξη σχολική χρονιά, με κλειστά τα σχολεία, έγινε από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις-δηλώσεις συμμετοχής μέσω email από 30/3 έως 9/4, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σε  άλλες χρονιές η σχετική ανακοίνωση γινόταν τέλη Φεβρουαρίου.

«Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επιδίωξη είναι αυτές να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες», ανέφερε το υπουργείο.

Πέρυσι ξεκίνησαν 6 Ιουνίου για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων και μια ημέρα μετά για εκείνους των Γενικών Λυκείων.