Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές με 509 υποψήφιους!

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 19/05/2021 - 13:11

509 υποψήφιοι από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Χίου εισέρχονται στην τελική ευθεία για την διεκδίκηση μιας πανεπιστημιακής θέσης, μέσω των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, με η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προετοιμάζει τις λεπτομέρειες γα τη διεξαγωγή τους, χωρίς προβλήματα.

Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν «επιστρατευτεί» σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί, όπως είπε ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, προκειμένου να στελεχώσουν τις επιτροπές των εξετάσεων και να επιτηρούν τους συμμετέχοντες σ’αυτές.

Τοπικά σε όλα τα Γενικά Λύκεια της πόλης και της περιφέρειας (Βολισσό, Καλαμωτή, Καλλιμασιά, Ψαρά και Οινούσσες) θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα, ενώ οι μαθητές των Λ.Τ. του Μουσικού θα εξεταστούν στο 2ο ΓΕΛ και του Εσπερινού στο 3ο ΓΕΛ.

Στις πανελλαδικές από τους 313 υποψήφιους από τα ΓΕΛ οι 16 θα εξεταστούν προφορικά στο 2ο Γυμνάσιο ενώ από τους 196 των ΕΠΑΛ οι 20 θα εξεταστούν προφορικά αλλά και φέτος θα χρειαστεί να μετακινηθούν, γι’αυτό το σκοπό, εκτός Χίου.

Οι εξετάσεις για τα Γενικά λύκεια θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου και ο βασικός κορμός των 4 γενικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί στις 22/6.

Στα επαγγελματικά λύκεια οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το διάστημα 15 με 28 Ιουνίου και όλοι οι εξεταζόμενοι της Χίου θα προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο που θα λειτουργεί στο 1ο ΕΠΑΛ της πόλης.

stin_teliki_eytheia_gia_tis_panelladikes_exetaseis

Σχετικά Άρθρα