Στην τελική ευθεία για βαθμούς και μηχανογραφικά οι υποψήφιοι

Αυλαία των πανελλαδικών αύριο στη Χίο με το ειδικό μάθημα των Αγγλικών
Δευ, 28/06/2021 - 14:45

Αύριο, με την εξέταση του ειδικού μαθήματος των Αγγλικών, ολοκληρώνεται τοπικά η διαδικασία των πανελλαδικών, αφού τα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα των υποψηφίων των ΓΕΛ εξετάζονται εκτός Χίου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανό Ευαγγελινό, η αποχή ήταν μικρή -της τάξεως του 2% για τους υποψήφιους των ΓΕΛ και του 11% για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ- με τον ίδιο να σημειώνει ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αναρτηθούν οι βαθμοί ανά μάθημα, αν και εκτιμά, με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία, ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 1ο 10ήμερο Ιουλίου.

Όσον αφορά την συμπλήρωση και κατάθεση των μηχανογραφικών, επίσης τελούν σε αναμονή των ανακοινώσεων από το υπουργείο Παιδείας, ενώ προς το παρόν οι μαθητές μπορούν να πάρουν από τα σχολεία τους τους απαιτούμενους κωδικούς.

Κάνοντας τον απολογισμό της φετινής εξεταστικής διαδικασίας ο κος Ευαγγελινός χαρακτήρισε τα θέματα που τέθηκαν καλύτερα διαβαθμισμένα, ώστε να μπορούν όλοι όσοι εξετάστηκαν να γράψουν σε ένα επίπεδο.

«Από εδώ και πέρα χρειάζεται ψυχραιμία και οι υποψήφιοι όταν έρθει η ώρα να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό να κάνουν την επιλογή με βάση αυτό που επιθυμούν, ανεξάρτητα από μόρια και από τους βαθμούς που έγραψαν», ανέφερε ο Διευθυντής λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις εισαγωγής.

Σχετικά Άρθρα