Χίος, Κυριακή 5 Απριλίου

Στις πρώτες θέσεις η Χίος με 94% ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλαδικές

ΠΡΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 49% ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 27/08/2019 - 12:55

Χαμόγελα χάρισε στην Χίο, η ανακοίνωση των βάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων στα ΓΕΛ  έφτασε το 94% και τα ΕΠΑΛ το 49%.

Στην διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η χαρά και η ικανοποίηση φαίνονταν στο πρόσωπα των εκπαιδευτικών  με την προϊστάμενη της διεύθυνσης Ευτυχία Βλυσίδου να τονίζει ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας πανελλαδικά.

Αναλυτικά από τους 322 απόφοιτους και τελειόφοιτους των ΓΕΛ που συμμετείχαν στις πανελλαδικές οι 302 κατάφεραν να εισαχθούν όπως και 26 από την κατηγορία του 10% (απόφοιτοι προηγούμενων ετών που συμπλήρωσαν ξανά το μηχανογραφικό τους). Επίσης από τους 136 υποψήφιους των ΕΠΑΛ πέρασαν οι 67 και 9 ακόμη στην κατηγορία του 10%, οπότε μιλάμε για ένα σύνολο επιτυχόντων 328 από τα ΓΕΛ και 76 από τα ΕΠΑΛ!

«Στο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας φαίνεται η δουλειά που έγινε από τους εκπαιδευτικούς στην Χίο,» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ.Βλυσίδου πάντως δεν παρέλειψε εκτός από τα συγχαρητήρια και τις ευχές για τους επιτυχόντες να αναφερθεί και στους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, λέγοντας ότι υπάρχει ένας ολόκληρος χρόνος για να ανασυγκροτήσουν δυνάμεις και να προσπαθήσουν ξανά.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Συνδυασμού "Χίος μπροστά"
Κυρ, 05/04/2020 - 06:21

Ο δήμος σε θέματα παιδείας,υγείας,ασφάλειας πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών του.

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για την παροχή η όχι ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές που δεν διαθέτουν, ο συνδυασμός μας προτείνει την πιο κάτω λύση, μέχρι το υπουργείο παιδείας να μεριμνήσει γι αυτό.
'Αμεση αγορά ικανού αριθμού tablets ή φορητών υπολογιστών από τον δήμο και δανεισμός τους (παραχώρηση χρήσης) στα σχολεία, για να γίνει πιό γρήγορα και άμεσα η διανομή από τους διευθυντές στα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Ο εξοπλισμός αυτός μετά την επιστροφή του στον Δήμο θα μπορεί να χρησιμοποιείται απο τον δήμο για παράδειγμα στο δημοτικό συμβούλιο και σε όλα τα συμβούλια των επιτροπών και οργανισμών.
Σε κάθε συμβούλιο ,αυτά μπορεί να είναι "φορτωμένα"με τις τρέχουσες εισηγήσεις των θεμάτων προς συζήτηση.