Χίος, Παρασκευή 19 Απριλίου

Στο νησί μας το φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Θεσσαλίας

Δευ, 04/02/2019 - 20:11

Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το φορητό ψηφιακό Πλανητάριο Θεσσαλίας, έρχεται στη Χίο από τις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου, καλώντας μάλιστα όσα Σχολεία θέλουν να το δούν από  κοντά να καλέσουν στο 6972664220

Όπως διαβάζουμε στην σχετική ιστοσελίδα του το Πλανητάριο Θεσσαλίας είναι το πρώτο Ψηφιακό Πλανητάριο στη Θεσσαλία και έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να βρίσκεται παντού ,καθώς πρόκειται για ένα φορητό πλανητάριο.

Είναι ένας φορητός φουσκωτός θόλος χωρητικότητας 30 ατόμων. Η διαστάσεις του είναι 5 μέτρα εσωτερική διάμετρος και 3.2 μέτρα ύψος. Είναι εξοπλισμένος με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα προβολής ώστε να προβάλλεται το εκπαιδευτικό οπτικοακουστικο υλικό σε όλη την επιφάνεια του θόλου. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία καθώς ο θεατής περιβάλλεται από την εικόνα, δημιουργώντας ένα πρωτοφανές συναίσθημα!

Η προβολές γίνονται στο χώρο που θα επιλεγεί καθώς χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να στηθεί το πλανητάριο. Κύριοι ενδιαφερόμενοι είναι τα σχολεία, διάφοροι σύλλογοι, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημιακά ιδρύματα κ.α .

Το πλανητάριο είναι απόλυτα ασφαλές και μπορεί να υποδεχτεί από μαθητές Νηπιαγωγείου μέχρι και ενήλικες , καθώς το θεματικό υλικό που προβάλλεται, προσαρμόζεται στην ηλικιακή ομάδα των θεατών.

Επίσης διαμορφώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβολής, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των θεατών. Έτσι γίνεται προσιτό σε πολύ μεγάλο εύρος ηλικιών, από μαθητές Νηπιαγωγείου μέχρι και ενήλικες !

Παρ, 19/04/2019 - 18:29

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, βράβευσε σήμερα τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Χίου για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρόγραμμα “Blog Your Heritage – Ο πολιτισμός μας στο ιστολόγιο”, που αποτέλεσε μια συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές έγιναν bloggers και δημιούργησαν τον δικό τους ιστότοπο με φαντασία, ζήλο και καινοτομία. Ένας μικρός αμφορέας σχεδιασμένος και τυπωμένος από 3D εκτυπωτή του σχολείου, δόθηκε δώρο στον Δήμαρχο ως ένα μικρό δείγμα της εργασίας τους.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές για την πρωτοβουλία και την προσπάθειά τους, τονίζοντας ότι η συμμετοχή τους σε τέτοιες δράσεις διευρύνει τους ορίζοντες, τις γνωριμίες και τις γνώσεις τους. Παράλληλα υποστήριξε, ότι η Τεχνολογική Εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξης της οικονομίας.

Ο πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών κ. Αλέκος Αντωνίου τόνισε ότι ήταν μια πολύ δημιουργική χρόνια, όπου η χιώτικη εκπαιδευτική κοινότητα υπήρξε εξαιρετικά δραστήρια με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε πολλά σχολεία του νησιού μας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενημερώθηκαν για τη στήριξη της λειτουργίας εξεταστικού κέντρου στο νησί μας για προφορική εξέταση των μαθητών ΕΠΑΛ στις πανελλήνιες εξετάσεις, κατά αντιστοιχία με τα Γενικά Λύκεια, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση της μετακίνησης. Ο Δήμαρχος Χίου με επιστολή του, έθεσε το ζήτημα στο ΥΠΠΕΘ.