Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Στο νησί μας το φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Θεσσαλίας

Δευ, 04/02/2019 - 20:11

Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το φορητό ψηφιακό Πλανητάριο Θεσσαλίας, έρχεται στη Χίο από τις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου, καλώντας μάλιστα όσα Σχολεία θέλουν να το δούν από  κοντά να καλέσουν στο 6972664220

Όπως διαβάζουμε στην σχετική ιστοσελίδα του το Πλανητάριο Θεσσαλίας είναι το πρώτο Ψηφιακό Πλανητάριο στη Θεσσαλία και έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να βρίσκεται παντού ,καθώς πρόκειται για ένα φορητό πλανητάριο.

Είναι ένας φορητός φουσκωτός θόλος χωρητικότητας 30 ατόμων. Η διαστάσεις του είναι 5 μέτρα εσωτερική διάμετρος και 3.2 μέτρα ύψος. Είναι εξοπλισμένος με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα προβολής ώστε να προβάλλεται το εκπαιδευτικό οπτικοακουστικο υλικό σε όλη την επιφάνεια του θόλου. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία καθώς ο θεατής περιβάλλεται από την εικόνα, δημιουργώντας ένα πρωτοφανές συναίσθημα!

Η προβολές γίνονται στο χώρο που θα επιλεγεί καθώς χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να στηθεί το πλανητάριο. Κύριοι ενδιαφερόμενοι είναι τα σχολεία, διάφοροι σύλλογοι, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημιακά ιδρύματα κ.α .

Το πλανητάριο είναι απόλυτα ασφαλές και μπορεί να υποδεχτεί από μαθητές Νηπιαγωγείου μέχρι και ενήλικες , καθώς το θεματικό υλικό που προβάλλεται, προσαρμόζεται στην ηλικιακή ομάδα των θεατών.

Επίσης διαμορφώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβολής, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των θεατών. Έτσι γίνεται προσιτό σε πολύ μεγάλο εύρος ηλικιών, από μαθητές Νηπιαγωγείου μέχρι και ενήλικες !

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 19:34

Εκπαίδευση με εκδηλώσεις στο I love Enlish τον Δεκέμβριο με τις παρακάτω δράσεις; 

Σάββατο 7/12    12:00-14:00 Φτιάχνουμε το «δικό μας» παραμύθι-Μέμορι.

Σάββατο 14/12   12:00-14:00 Εργαστήριο κούκλας- κουκλοθεάτρου.

Σάββατο 21/12   12:00- 14:00 Δίνουμε  λύσεις σε προβλήμματα φίλων μας- Παιχνίδια συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 Στόχος των εκδηλώσεων οι «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Γέφυρες» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στην ειδική και γενική εκπαίδευση, που θα πλαισιωθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13/12 20:15. Πρώτη συνάντηση.

Πρόκειται για διεπιστημονική συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του I LOVE ENGLISH, μαζί με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, τη συγγραφέα-παιδαγωγό Βίκυ Σγουρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του I LOVE ENGLISH με στόχο την ενημέρωση σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, την Παρασκευή 13/12 στις 8.15 μ.μ.

Σ' αυτήν την διεπιστημονική συνεργασία, θα αναλυθούν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων- εκπαιδευτικών-θεραπευτών- κοινωνικών επιστημόνων.

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς. προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση και την υπερφόρτωση του μαθητή και την αντιμετώπισής του. Διαχείριση χρόνου – εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π.