Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Τα Χριστούγεννα του... Καρράδειου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 19/12/2019 - 17:35

 Με τα καλά μηνύματα για τον καινούργιο χρόνο και για τα Χριστούγεννα, αλλά και με συνεντεύξεις επί παντός επιστητού για το κοινωνικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας μέσα στο παγκόσμιο σκηνικό, κορίτσια κι αγόρια στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χίου ''Καρράδειο'' μας είπαν σήμερα τα Κάλλαντα και όμορφα Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια για την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV και για όλο τον κόσμο, μαζί με τη Διευθύντρια του Σχολείου τους Ελένη Τζάνα και το Δάσκαλό τους της Μουσικής, τον αγαπημένο και γνωστό Παντελή Λύκο, που μίλησαν για τα παιδιά, το σχολείο και τη μουσική, στην συνάδελφο μας Ευγενία Κώττη, που αν και... συνταξιούχος παραμένει πάντα μάχιμη.

Η Ευγενία Κώττη, με πολύ ενδιαφέρον και λεπτότητα για τα αισθήματα και τις αντιλήψεις των παιδιών, μίλησε με τα παιδιά για όλα και εκείνα ανταποκρίθηκαν, μιλώντας για τα όνειρά τους και για το μέλλον μέσα από τη δική τους ματιά...για την Ειρήνη που αγαπάμε και θέλουμε να επικρατεί παντού στη γη, αλλά και για τον πόλεμο που μισούμε...μα άμα πρέπει θα πάμε, για την ελευθερία και την πατρίδα μας...και δεν παρέλειψαν να τονίσουν την αγάπη τους για όλο τον κόσμο και τις Χριστουγεννιάτικες ευχές τους για να μην υπάρχουν φτωχοί, άστεγοι και κυνηγημένοι, που πεινούν, κρυώνουν και αδικούνται.

 Τα παιδιά τραγούδησαν όμορφα και χαρούμενα, μελωδικά και με τέχνη, όπως τους έδειξε ο Δάσκαλός τους της Μουσικής Παντελής Λύκος που διδάσκει επίσης και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου. Έδειξαν ότι έχουν πολύ καλή σχέση με τη μουσική, όπως επίσης και με τα βιβλία, αφού όπως μας είπαν στη συνέντευξη, όλο και κάποιο λογοτεχνικό ανάγνωσμα θα διαβάσουν στις διακοπές των εορτών. Η σχέση τους με το internet μας φάνηκε φυσιολογική, αφού όπως είπαν...υπάρχουν πολλά χρήσιμα πράγματα σ' αυτό, καθώς και πολλά παιχνίδια...αλλά δεν είναι όλα καλά ούτε και μπορούνε να ασχολούνται μ' αυτό όλη την ώρα. Απ' ότι φαίνεται, ετούτη η Τάξη είναι καλή ''φουρνιά'' κι έχει καλούς γονείς και δασκάλους. Άλλα παιδιά, όπως δήλωσαν, θα γίνουν μουσικοί, άλλα δάσκαλοι, γιατροί  ή ναυτικοί...εκτός κι αν αλλάξουν γνώμη.

 Η Διευθύντρια του σχολείου Ελένη Τζάνα και ο Δάσκαλος της μουσικής των παιδιών, Παντελής Λύκος, μίλησαν εκτενέστερα, για το Σχολείο, την Εκπαίδευση και τα παιδιά σε σχέση με την κοινωνία, τα προβλήματά της, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες της...και πρόσθεσαν ότι στο Καρράδειο Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι σε πολύ καλό γενικό επίπεδο και πολλά παιδιά έχουν εξαιρετικά καλή σχέση με τη μουσική.

 Όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα κι όλα αυτά τα σημαντικά και υπέροχα που είπαν τα παιδιά σήμερα το πρω'ί', Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2019, στο 9ο Δημότικό Σχολείο Χίου ''Καρράδειο'', μαζί με τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους και τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλλαντα Χίου, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV. Απλά απολαύστε τα!

Δ. Ζαφείρης

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμητρα Σκανδάλη μιλά στην "Α" για τις πανελλαδικές, την επίπονη προετοιμασία αλλά και τους επόμενους στόχους της
Δευ, 13/07/2020 - 14:50
Ηχητικό απόσπασμα:

 

Με «εισιτήριο» τα 19.275 μόρια που συγκέντρωσε από τις επιδόσεις της στις πανελλαδικές εξετάσεις η μέχρι πριν λίγο καιρό μαθήτρια του 2ου Λυκείου Χίου, Δήμητρα Σκανδάλη, ετοιμάζεται να διαβεί την πύλη της Νομικής Σχολής της Αθήνας.

Συνειδητοποιημένη από τη 2η τάξη του γυμνασίου ότι θέλει να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο κλάδο, ξεκίνησε την προετοιμασία της από την Β’ Λυκείου, στο μάθημα της Ιστορίας και στην Γ’ Λυκείου η προσπάθεια εντατικοποιήθηκε ώστε σήμερα να συλλέγει τους καρπούς . Έχει ήδη υποβάλλει το μηχανογραφικό της και απολαμβάνει τις καλοκαιρινές διακοπές και την χαλάρωση που τόσο της είχαν λήψει το προηγούμενο διάστημα.

«Με γοητεύει η δυνατότητα του λέγειν» ανέφερε η Δήμητρα που επέλεξε τη νομική για τις προοπτικές και τις εναλλακτικές που έχει το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ την ελκύει ο δικαστικός κλάδος και ειδικά ο Εισαγγελικός.

«Πιστεύω ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα σχολή», σχολίασε και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα, απαλλαγμένη από το άγχος αναγνωρίζει ως συνοδοιπόρους σ’αυτήν την δύσκολη προσπάθεια τους γονείς – που άντεξαν τα νεύρα της, όπως λέει χαρακτηριστικά- τους καθηγητές της και τους φίλους της.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η Δήμητρα, που ακολούθησε την ανθρωπιστική κατεύθυνση, έγραψε 20 στην Κοινωνιολογία, 19,4 στα Αρχαία, 19,3 στην Ιστορία και 18,4 στην Έκθεση.