Τα βρήκαν στα… προφορικά και έληξε η κατάληψη στα Καρδάμυλα

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 24/09/2020 - 14:56

Αυτό που θα μπορούσε να είχε γίνει πριν οδηγηθούν οι μαθητές σε κατάληψη του σχολείου τους, τελικά πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Γυμνάσιο των Καρδαμύλων, παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανού Ευαγγελινού, για να αρθούν οι… γραπτές παρεξηγήσεις, όπως είπε ο ίδιος, που δημιουργήθηκαν με την απόφαση του ΠΥΣΔΕ να ικανοποιήσει αίτημα καθηγήτριας φιλολόγου να μοιράσει το ωράριό της ανάμεσα στα σχολεία των Καρδαμύλων και της Καλαμωτής.

Το γεγονός είχε προκαλέσει την παραίτηση του Διευθυντή του Γυμνασίου, η οποία τελικά μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν σήμερα, ανακλήθηκε και αύριο αναμένεται να επιστρέψουν στο Γυμνάσιο Καρδαμύλων, αλλά και στα Γενικό και Επαγγελματικό Λύκεια της περιοχής οι μαθητές, οι οποίοι επίσης δεν έκαναν μάθημα σήμερα, μιας και όλα τα σχολεία στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

«Δεν υπήρχε καμία προκατάληψη στις αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου. Προσπαθούμε να ισοκατανέμουμε τις ώρες, με βάση τα κενά που έχουμε σε όλα τα σχολεία. Μιλήσαμε με τα παιδιά, τους γονείς, τους διευθυντές και των τριών σχολείων και συμφωνήσαμε ότι με την 3η φάση πρόσληψης αναπληρωτών θα τοποθετηθεί ένας ακόμη φιλόλογος για να καλύψει τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων στα Καρδάμυλα καθώς και ένας φυσικός», ανέφερε ο κος Ευαγγελινός.

Σημειώνεται ότι μετά από την Β’ φάση των προσλήψεων αναπληρωτών στην Β’ Χίου (Ψαρά και Οινούσσες) δεν υπάρχει κανένα κενό, ενώ στην Α’ Χίου, όπως είπε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Χίου, παραμένουν 15 κενά πλήρους ωραρίου, και παρουσιάζονται προβλήματα και στην κάλυψη των ωρών μουσικής.

telos_stin._kardamylitiki_katalipsi_kai_yposhesei_gia_lysi_sta_themata_ton_paidion

Σχετικά Άρθρα