Βιωματικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Δευ, 04/03/2024 - 11:22

Με γνώμονα το σεβασμό στον συνάνθρωπό μας και γενικότερα στην πρωταρχική αξία της ζωής, τη Δευτέρα 26/2/2024,  εκπαιδευτικοί και μαθητές του Γυμνασίου Καλλιμασιάς παρακολούθησαν   σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που διοργανώθηκε από την ΣΑΕΚ  του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

 Σε δελτίο τύπου του σχολείου σημειώνονται τα εξής:

"Κάθε μέρα στο σχολείο, στο σπίτι, στο δρόμο, μικροί και μεγάλοι  μπορεί να συναντήσουμε επείγουσες καταστάσεις, επικίνδυνες για τη ζωή ενός ανθρώπου.

Χρειαζόμαστε τη γνώση και τις πρακτικές δεξιότητες για να καταφέρουμε να προσφέρουμε στο θύμα ποιοτική και σωστή φροντίδα μέχρι να φτάσουν οι επαγγελματίες διασώστες.

Αφού αποκτήσαμε τις στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις πάνω στις Πρώτες Βοήθειες  (ρινορραγία, εγκαύματα, πνιγμονή, αιμορραγίες, θλαστικά τραύματα κ.λπ.), εξασκηθήκαμε σε ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) πάνω σε ανθρώπινα προπλάσματα και στη χρήση του εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή. Επιπλέον  παρακολουθήσαμε την τεχνική του χειρισμού Heimlich (για αντιμετώπιση πνιγμονής) και  εξασκηθήκαμε στην εφαρμογή του.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΡΟΟΔΟΣ» Καλλιμασιάς και ήταν 3ωρης διάρκειας

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτές και τους καταρτιζόμενους από τα εξάμηνα των διασωστών και των βοηθών νοσηλευτών της ΣΑΕΚ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του σχολείου μας, το σύλλογο της «ΠΡΟΟΔΟΥ» για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και τους μαθητές μας που παρακολούθησαν και συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση στο βιωματικό σεμινάριο εθελοντισμού και προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Αν δράσουμε σωστά, γρήγορα και ψύχραιμα, μπορούμε να σώσουμε έναν άνθρωπο… γιατί ο ΧΡΟΝΟΣ που χάνεται είναι ΖΩΗ που χάνεται…"

 

Σχετικά Άρθρα