Χίος, Δευτέρα 25 Μαΐου

Βιβλία στα δημοτικά για την επόμενη χρονιά... αλλά κρατήστε και της φετινής!

Παρ, 15/05/2020 - 15:15

Τουλάχιστον στο θέμα των σχολικών βιβλίων το κράτος κατάφερε τα τελευταία χρόνια να στέλνονται έγκαιρα στους μαθητές, τόσο έγκαιρα, που τούτες τις ημέρες  τα δημοτικά σχολεία της Χίου λαμβάνουν βιβλία για την επόμενη σχολική χρονιά! 

Βέβαια φέτος - λόγω κορωνοϊού- όλα είναι αλλιώς και στο χώρο της εκπαίδευσης, γι'αυτό,  όπως επεσήμανε στο Ράδιο "Α" ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, οι μαθητές θα πρέπει να κρατήσουν και τα φετινά σχολικά βιβλία γιατί θα χρειαστούν  του χρόνου, μιας και θα υπάρξουν κενά στην ύλη που διδάσκονται. 

Τα διαδικτυακά - όπως είπε- μαθήματα συνεχίζονται, επικεντρώνονται κυρίως σε επαναλήψεις.

Από σήμερα μέχρι και τις 29 Μαϊου γίνονται ηλεκτρονικά οι εγγραφές των προνηπίων, με τον κο Κελεπερτζή να εκτιμά ότι, όπως και πέρσι, θα ανέλθουν στις 450.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 25/05/2020 - 15:40

Γενική καθαριότητα, απολύμανση και χορτοκοπές είναι τα βήματα που θα ακολουθήσει άμεσα η πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου, προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή.

«Ο χώρος εργασίας μας είναι το σχολείο» ανέφερε στην «Αλήθεια» και η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Μαρία Μουτρίκα εστιάζοντας όμως στην τήρηση των προϋποθέσεων ασφαλείας.

«Τα αντανακλαστικά μας θα έπρεπε να τρέχουν πιο γρήγορα», είπε, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί σε πολλές σχολικές μονάδες, όπου δεν έχουν γίνει χορτοκοπές, ενώ επικεντρώθηκε και στο ζήτημα των καθαριστριών, λέγοντας ότι θα πρέπει να επιστρέψουν από τις δημοτικές υπηρεσίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και να είναι εκεί τις πρωινές ώρες.

kathariotita_-_apolymansi_-_hortokopes_se_dimotika_nipiagogeia