Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Υπό κατάληψη μέχρι την Παρασκευή τα σχολεία των Καρδαμύλων

Τετ, 27/09/2017 - 14:43

Μετά τη σημερινή κινητοποίηση μαθητών και γονέων από τα Καρδάμυλα στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τη Β' και Γ' τάξη του οικονομικού τομέα του ΕΠΑΛ της περιοχής, έγινε γνωστό ότι με απόφαση των γονέων συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή η κατάληψη και των τεσσάρων σχολικών μονάδων των Καρδαμύλων - Δημοτικού, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ- μέχρι το Υπουργείο να επιτρέψει να αναιρέσει την απόφασή του.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 10/08/2020 - 15:07

Τα συγκεκριμένα ολιγομελή τμήματα που πρέπει να εγκριθούν για την Χίο, για το σχολικό έτος 2020-2021, επισημαίνει με ανακοίνωση της στο υπουργείο Παιδείας η ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου.

Σύμφωνα με το μέλος της Κώστα Καρατζά, αυτό που οι εκπαιδευτικοί ζητούν από το υπουργείο είναι να υπάρχει έγκαιρα η έγκριση  των τμημάτων έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να κανουν τον προγραμματισμό τους πριν την έναρξη τη νέας σχολικής χρονιάς ενώ αναφορικά με τον αριθμό μαθητών που πρέπει να εχει ένα τμήμα για να εγκριθεί ο κ Καρατζάς τόνισε ότι είναι εφικτή η έγκριση του από την στιγμή που είναι μοναδικό στο νησί.

Παράλληλα το μέλος της ΔΑΚΕ ξεκαθάρισε ότι ακόμη και η μη λειτουργία ενός ολιγομελούς τμήματος δεν συνεπάγεται και ταυτόχρονη κατάργηση του καθώς όπως ανέφερε μπορεί την επόμενη  χρονιά να υπάρξει ενδιαφέρον.

«Εμείς τρέχουμε να προλάβουμε καταστάσεις έτσι ώστε να μπορούν οι μαθητές να  προγραμματίσουν τις επιλογές τους» τόνισε ο Κώστας Καρατζάς.

tin_egkrisi_ton_oligomelon_tmimaton_zita_i_dake_kathigiton_hioy