3 κάλπες στη Χίο για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή ο Ανδρέας Μιχαηλίδης
Τρί, 10/05/2022 - 16:05

Mήνας εσωκομματικών διαδικασιών ο Μάιος και για το ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τα μέλη του οποίου προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για να αναδείξουν το νέο Πρόεδρο, -θα είναι και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας, αφού δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος- αλλά και τα νέα μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο "Αλήθεια" η Συντονίστρια της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Βάσω Μιχαλοπούλου, στη Χίο 200 περίπου μέλη θα κληθούν να συμμετέχουν στη διαδικασία για την κεντρική επιτροπή, της οποίας η σύνθεση επιχειρείται να είναι όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από τις περιφέρειες, με αναλογίες όσον αφορά τη συμμετοχή γυναικών, αλλά και νέων μελών, εγγεγραμμένων μετά το 2019.

Από την περιφέρεια Β. Αιγαίου θα εκλεγούν 4 μέλη στην Κεντρική Επιτροπή, εκ των οποίων ένας θα είναι είτε ο Βουλευτής Λέσβου, είτε ο Βουλευτής Χίου (ο Ανδρέας Μιχαηλίδης είναι και μοναδικός από τη Χίο, ανάμεσα σε 8 υποψήφιους από το Β. Αιγαίο).

Κάλπες θα στηθούν στο δημαρχείο Χίου και στα πρώην δημαρχιακά καταστήματα Νενήτων και Βροντάδου.

Για τις εκλογές η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Μετά τις διεργασίες του επιτυχημένου και μαζικού συνεδρίου μας, και την ομόφωνη πολιτική απόφαση, το κόμμα μας διεξάγει εκλογές στις 15 Μαΐου για την εκλογή προέδρου και εκλογή Κεντρικής Επιτροπής.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες του νησιού, όλους τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τις νέες και τους νέους. Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο που δεν αντέχει άλλο με την άδικη και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Καλούμε όλες και όλους να προσέλθουν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να στείλουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής. Να σταλεί το μήνυμα όλης της κοινωνίας ότι δεν πάει άλλο, και πως η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα προοδευτική κυβέρνηση.

Οι κάλπες θα στηθούν σε τρία σημεία. Στο δημαρχείο της πόλης, στο πρώην δημαρχείο Βροντάδου, και στο πρώην δημαρχείο Νενήτων. Οι ώρες ψηφοφορίας θα είναι από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

Όλοι οι προοδευτικοί πολίτες στέλνουμε το μήνυμα. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής σελίδας».

Σημειώνεται ότι μέχρι την τελευταία στιγμή μπορούν να γίνουν εγγραφές όσων θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου.

Σχετικά Άρθρα