Χίος, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου

7,5 εκ.ευρώ η αντικατάσταση δημοτικών λαμπτήρων

ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ 7ΕΤΙΑ, ΛΕΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΥΡΝΟΥΣ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 13/02/2018 - 14:49

Σε δανεισμό θα καταφύγει ο δήμος Χίου προκειμένου να αντικαταστήσει τους 18.000 και πλέον δημοτικούς λαμπτήρες, σε όλη την Χίο, με νέους τύπου LED.

To θέμα  έρχεται στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τέταρτης όπου θα ζητηθεί η έγκριση δανείου   από το παρακαταθηκών και δανείων, ύψους 7.5 εκ. ευρω.

 Η  δαπάνη φαίνεται να είναι μεγάλη αλλά ουσιαστικά θα υπάρχει  απόσβεση μέσα σε μια 7ετια λόγω οικονομίας, ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι παράλληλα θα υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους, καθώς θα αντικατασταθούν φωτιστικά 30ετιας  που αυτή την στιγμή προσφέρουν λιγότερο φωτισμό με μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος.

 Σύμφωνα τώρα με τον Μανώλη Βουρνού ο δανεισμός αποτελεί πιο ασφαλή τρόπο εξευρέσεις χρημάτων για την ολοκλήρωση του έργου καθώς ο άλλος τρόπος που προβλέπεται δηλαδή η ανάθεση σε εργολάβο δεν εξασφαλίζει την ολοκληρωτική αντικατάσταση.

«Είναι μια  καλή διέξοδος  που έχει  εφαρμοστεί σε 3 με 4 δήμους  χωρίς ωστόσο κανείς να έχει φτάσει την ολοκληρωτική αντικατάσταση, άρα μιλάμε για λύση βελτίωσης αλλά όχι  για λύση οριστική», ανεφερε.

Στα θετικά τώρα του προγράμματος αντικατάστασης λαμπτήρων, εκτός της οικονομίας, είναι και η  Τηλεμετρία .

«Σε κάθε ρολόι δημοτικού φωτισμού θα μετριέται on line η κατανάλωση, έτσι αν αλλάξει η ένδειξη θα καταλάβει ο δήμος ότι κάτι έγινε, πχ κάηκε η λάμπα», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα πτώσης της τάσης σε προκαθορισμένες  μεταμεσονύκτιες ώρες, έτσι ώστε να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη οικονομία.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/02/2019 - 15:33

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφ. Ενότητας με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπασί συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18/2/2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ι. Ξενάκης.

Ο κ. Κάρμαντζης αναφέρθηκε στις διαχρονικά φιλικές σχέσεις μεταξύ του Παλαιστινιακού και του Ελληνικού λαού, ευχαρίστησε θερμά τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής διπλωματικής αντιπροσωπείας για την επίσκεψή του και προσέφερε εκδόσεις για την ιστορία και τον πολιτισμό της Χίου..