"Αγωνιστήκαμε, μόνοι μας, πιστοί στο προεκλογικό μας πρόγραμμα για μια καλύτερη Χίο"

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 16/09/2020 - 15:22

Ως μια πρωτόγνωρη, δύσκολη και απαιτητική χρονιά, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης την πρώτη χρονιά της θητείας του στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχουν αποκλίσεις από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και πλαισιωμένος από τους αντιδημάρχους , τους προέδρους των Νομικών Προσώπων και των εταιρειών του Δήμου Χίου, ο Σταμάτης Κάρμαντζης τόνισε ότι στόχος παραμένει η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, όπως το Αεροδρόμιο και το Φράγμα, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η βελτίωση της καθημερινότητας τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια παραμένει ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής.

Η διαχείριση του μεταναστευτικού παραμένει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή, με τον Σταμάτη Κάρμαντζη υπογραμμίζει ότι υπάρχει φύλαξη συνόρων, να ζητά αποσυμφόρηση συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το αίτημα για κλείσιμο της ΒΙΑΛ πρέπει να συνοδεύεται και από παράλληλες λύσεις.

Η βελτίωση της  καθημερινότητας του πολίτη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, παραμένει σε προτεραιότητα για την δημοτική αρχή, ενώ το γενικότερο «νοικοκύρεμα» οικονομικών αλλά και δημοτικής περιουσίας είναι από τα θέματα που κυριάρχησαν τον πρώτο χρόνο της θητείας .

Παράλληλα ο Δήμαρχος Χίου αναφερόμενος στις συνεργασίες με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις  τόνισε ότι έχει κάνει κάθε προσπάθεια από την πλευρά του για να επιτευχθούν αλλά παρόλα αυτά  προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος του, καλώντας ταυτόχρονα όποιον θέλει από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να βοηθήσει τον τόπο  στηρίξει το έργο του.

Για το έργο που πραγματοποίησαν ο καθένας από τον δικό του τομέα μίλησαν οι αντιδήμαρχοι Χίου που τόνισαν ότι έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση ζητημάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο απολογισμός των πρόεδρων Νομικών Πρόσωπων και εταιρειών του Δήμου Χίου που αναφερθήκαν σε όσα έχουν γίνει αλλά και στους στόχους για την επόμενη χρονιά.

Κοινό σημείο όλων η έμφαση σε υποδομές,  οικονομικό νοικοκύρεμα ,καθημερινότητα αλλά και στήριξη σε πολίτες και ευπαθείς ομάδες δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα της Δημοτικής Αρχής  για το δρόμο που θα ακολουθήσει, αλλά και θα κριθεί, στο τέλος της θητείας της.

Aναλυτικά η εισήγηση του δημάρχου ήταν η εξής: 

Αγαπητοί μας συμπολίτες, σήμερα σας παρουσιάζουμε τον απολογισμό του πρώτου έτους της Δημοτικής μας Αρχής, με ιδιαίτερη τιμή.

Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που αγωνιζόμαστε από κοινού καθημερινά, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το έμψυχο δυναμικό του Δήμου μας και φυσικά εσάς τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ για το δικό σας έργο που αφορά στην ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Η χρονιά που πέρασε ήταν ομολογουμένως πρωτόγνωρη, δύσκολη και απαιτητική όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο με την πανδημία του κορωνοιού να δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές μας.

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, υλοποιούμε απρόσκοπτα το πρόγραμμα μας για τη Χίο και τους ανθρώπους μας.

Έτσι, λοιπόν σας παρουσιάζουμε σήμερα με όλη την ομάδα της Δημοτικής Αρχής τον απολογισμό μας πλούσιο σε έργα και δράσεις για τον πρώτο πολύ δύσκολο χρόνο διοίκησής μας.

Αρχικά δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού - προσφυγικού.

Παραμένουμε πιστοί στις προεκλογικές μας εξαγγελίες και εργαζόμαστε αδιάλειπτα για την υλοποίηση τους ούτως ώστε το συντομότερο δυνατόν το νησί μας  να αποκτήσει την κανονικότητα του.

Ως προς τα μεγάλα έργα επισημαίνουμε ότι προχωρούν με αμείωτο ρυθμό που μας καθιστά αισιόδοξους ότι  βασικές υποδομές που αφορούν το λιμάνι και το αεροδρόμιο και το Φράγμα οδεύουν προς την οριστική τους λύση.

Επίσης, δώσαμε έμφαση στην αποπεράτωση διάφορων έργων που θα διευκόλυναν τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας. Όσα έργα ήταν σε εξέλιξη έχουν ολοκληρωθεί και ήδη έχουν ξεκινήσει καινούργια. Δρόμοι, πεζοδρομήσεις, μελέτες, συμβάσεις, βιώσιμη αστική κινητικότητα, ανάπλαση της πόλης, παραλιακό μέτωπο από Βροντάδο προς Κοντάρι είναι σε πυρετώδεις ρυθμούς.

Αδιάλειπτη ωστόσο προτεραιότητα αποτελεί και η διαχείριση της καθημερινότητας, ένας τομέας, που αν και συχνά χαρακτηρίζεται ως αυτονόητος, εν τούτοις είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, απαραίτητος, νευραλγικός, κομβικός και στον οποίο έχουμε καταφέρει να κερδίζουμε  το στοίχημα αντιμετώπισης των αναγκών του δήμου και των δημοτών μας κάθε μέρα, πάντα με ανοιχτές πόρτες για τους πολίτες μας με έγνοια για την καθαριότητα, τις υποδομές, τα μικρά και μεγάλα έργα αναβάθμισης και εξωραισμού του τόπου μας.

Με συνέπεια και υπευθυνότητα για τα οικονομικά καταφέραμε την εισροή σημαντικών οικονομικών πόρων. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η απόσβεση του χρέους προς τη ΔΕΥΑΧ αλλά και το μεγάλο χρέος που εκκρεμούσε προς ιδιώτη. Έτσι, νοικοκυρεύουμε τα οικονομικά του Δήμου μας, μεριμνώντας για το νησί απ’άκρη σε άκρη.

Τα χωριά μας αναβαθμίζονται, ενισχύονται και ανασαίνουν γιατί σκοπός μας είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη του νησιού μας με ισόρροπες ενέργειες για την πόλη και την περιφέρεια. Πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον έχουμε ήδη θέσει τα θεμέλια για να αλλάξει η Χίος, για να αποκτήσει την εικόνα μιας σύγχρονης και δυναμικής περιοχής.

Και όλα αυτά χωρίς να λησμονούμε στιγμή τις ανάγκες των πολιτών. Τα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Πυρήνας όλων η πρόνοια και η κοινωνική πολιτική που ιδίως εν μέσω κορονοϊού αποτέλεσε μια ασπίδα έναντι σε ένα πλήθος αναγκών. Από μικρά και καθημερινά μέχρι σύνθετα και πρωτόγνωρα.

Επιπροσθέτως, δεν λησμονήσαμε τον πολιτισμό και ήδη νομίζω μία νέα πολιτιστική ατμόσφαιρα έχει γίνει αντιληπτή ακόμα και μέσα στην πανδημία.

Αλλά και ως προς την εκπαίδευση και την παιδεία φαίνεται το έργο που έχει γίνει. Οι σχολικές υποδομές βελτιώνονται, τα σχολεία αναβαθμίζονται. Με σεβασμό στην ασφάλεια των μαθητών φροντίζουμε ώστε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν το αγαθό της εκπαίδευσης και να έχουν όσο περισσότερα εφόδια γίνεται.

Συγχρόνως, ενισχύουμε τον αθλητισμό στο νησί και συνδράμουμε αποφασιστικά στη στήριξη των σωματείων του. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η ενίσχυση του ΝΟΧ.

Δε χρειάζεται να μακρηγορήσω, γιατί θέλουμε αυτό που θέλετε! Τον τόπο μας στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του, με συνοδοιπόρους εσάς, τους συμπολίτες μας.

Βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα αλλάζουμε τη Χίο μας!

Για τη Χίο μας, για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους μας!

 

apologismo_pepragmenon_tis_dimotikis_arhis_karmantzi

Σχετικά Άρθρα