Αγορά της ΒΙΑΛ για σταθμό μεταφόρτωσης απορριμάτων, αλλά προς το παρόν... χωρίς λεφτά

Τετ, 25/02/2015 - 22:14

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής Βουρνού να αγοράσει τις παλιές εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ προκειμένου να στεγάσει οχήματα αλλά και υπηρεσίες ανακύκλωσης, προκάλεσε ένταση και αρκετή συζήτηση στη συνεδρίαση της Τέταρτης που εξέτασε το θέμα.

Η φράση που υπήρχε στην εισήγηση του θέματος για αγορά μέσω δανείου προκάλεσε την αρχική μόνο αντίδραση των αντιπολιτεύσεων, Πολυδώρου Λαμπρινούδη και Μάρκου Σκούφαλου, με τον πρώτο να σηκώνει αρκετά τους τόνους, ιδιαίτερα ως προς τη χρήση της ΒΙΑΛ για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, λέγοντας ότι οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών δεν έχουν ενημερωθεί για το θέμα.

Ο Μανώλης Βουρνούς από την πλευρά του αρχικά ήταν καθησυχαστικός, όσον αφορά το θέμα της χρηματοδότησης, λέγοντας ότι η ψήφιση του θέματος αφορά την πρόθεση, ενώ θα υπάρξει διερεύνηση χρηματοδότησης όταν εκτιμηθεί το ακριβές κόστος.

Με την άποψη αυτή συμφώνησε και η Χιακή Συμπολιτεία, με την Ερμιόνη Φρεζούλη να εστιάζεται στο θέμα της σωστής ανακύκλωσης.

Ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης όμως ήταν κάθετα αντίθετος τόσο στον δανεισμό για την αγορά της ΒΙΑΛ, όσο και στη χρήση, αφού δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά και ο πρόεδρος του Δ.Σ., Κλέαρχος Χρύσης, προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή.

Οι προβληματισμοί των αντιπολιτεύσεων, κυρίως ως προς το θέμα της χρηματοδότησης, έκαναν τον Μανώλη Βουρνού να αλλάξει λίγο την αρχική εισήγηση κι έτσι αφού αφαιρέθηκε ο όρος δανεισμός, η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Καταψήφισαν μόνο ο Παντελής Στεφάνου, ο Στέλιος Καμπούρης και ο Μάρκος Σκούφαλος, ενώ ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης απείχε από τη διαδικασία. Να σημειώσουμε ότι όταν κοστολογηθεί η αγορά το θέμα θα επανέλθει στο Δ.Σ. για λήψη απόφασης.

 

 

Σχετικά Άρθρα