Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

Αγορά της ΒΙΑΛ για σταθμό μεταφόρτωσης απορριμάτων, αλλά προς το παρόν... χωρίς λεφτά

Τετ, 25/02/2015 - 22:14

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής Βουρνού να αγοράσει τις παλιές εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ προκειμένου να στεγάσει οχήματα αλλά και υπηρεσίες ανακύκλωσης, προκάλεσε ένταση και αρκετή συζήτηση στη συνεδρίαση της Τέταρτης που εξέτασε το θέμα.

Η φράση που υπήρχε στην εισήγηση του θέματος για αγορά μέσω δανείου προκάλεσε την αρχική μόνο αντίδραση των αντιπολιτεύσεων, Πολυδώρου Λαμπρινούδη και Μάρκου Σκούφαλου, με τον πρώτο να σηκώνει αρκετά τους τόνους, ιδιαίτερα ως προς τη χρήση της ΒΙΑΛ για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, λέγοντας ότι οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών δεν έχουν ενημερωθεί για το θέμα.

Ο Μανώλης Βουρνούς από την πλευρά του αρχικά ήταν καθησυχαστικός, όσον αφορά το θέμα της χρηματοδότησης, λέγοντας ότι η ψήφιση του θέματος αφορά την πρόθεση, ενώ θα υπάρξει διερεύνηση χρηματοδότησης όταν εκτιμηθεί το ακριβές κόστος.

Με την άποψη αυτή συμφώνησε και η Χιακή Συμπολιτεία, με την Ερμιόνη Φρεζούλη να εστιάζεται στο θέμα της σωστής ανακύκλωσης.

Ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης όμως ήταν κάθετα αντίθετος τόσο στον δανεισμό για την αγορά της ΒΙΑΛ, όσο και στη χρήση, αφού δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά και ο πρόεδρος του Δ.Σ., Κλέαρχος Χρύσης, προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή.

Οι προβληματισμοί των αντιπολιτεύσεων, κυρίως ως προς το θέμα της χρηματοδότησης, έκαναν τον Μανώλη Βουρνού να αλλάξει λίγο την αρχική εισήγηση κι έτσι αφού αφαιρέθηκε ο όρος δανεισμός, η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Καταψήφισαν μόνο ο Παντελής Στεφάνου, ο Στέλιος Καμπούρης και ο Μάρκος Σκούφαλος, ενώ ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης απείχε από τη διαδικασία. Να σημειώσουμε ότι όταν κοστολογηθεί η αγορά το θέμα θα επανέλθει στο Δ.Σ. για λήψη απόφασης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 29/03/2020 - 20:23

Τα νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα και τον αριθμό των θυμάτων από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.    

Ανακοίνωσε 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά, τα περισσότερα στην Αττική, ενώ σημειώθηκαν 6 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο στους 38, εκ των οποίων 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες. Επιπλέον, 69 άτομα νοσηλεύονται διασωληνομένα στη ΜΕΘ. 

Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 71 έτη, ενώ είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά έχουν γίνει 15.151 εργαστηριακοί έλεγχοι. Το 5% των νοσούντων χρειάζεται εντατική θεραπεία. «Αυτοί που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι η κορυφή του παγόβουνου», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Παγκοσμίως έχουν σημειωθεί περισσότερα από 684.000 κρούσματα, περισσότεροι από 32.000 θάνατοι και πάνω από μισό εκατ. άνθρωποι νοσούν, ενημέρωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως το 15% των περιπτώσεων είχαν κακή έκβαση, σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα.

«Αυτοί που φτάνουν στη διασωλήνωση είναι κυρίως ηλικιωμένοι», προσέθεσε ο καθηγητής λέγοντας πως ο μέσος όρος των νοσούντων στην Ελλάδα είναι τα 66 έτη.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο μέσος όρος παραμονής στις ΜΕΘ έχει παραταθεί και ο ελάχιστος χρόνος είναι οι 10 μέρες.

«Ας μη μας παραξενεύει… Οι θάνατοι είναι η τραγική κατάληξη μιας μάχης με ανίερο εχθρό», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Όσον αφορά το κρούσμα σε κλειστή δομή φιλοξενίας, ο καθηγητής είπε πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στη δομή και διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους.

Σχετικά με τη χλωροκίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό δεξαμενών, ο κ. Τσιόδρα επέστησε την προσοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού, καθώς σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο.

Σε γενικές γραμμές τόνισε πως δεν ενδείκνυται η χρήση μη φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να έχει παρενέργειες.

«Προσοχή στην παραπληροφόρηση που μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό», επεσήμανε ο καθηγητής.

Τέλος, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την χρήση ορού σε πέντε ασθενείς από τη νόσο του Covid-19 στην Κίνα.

Όπως είπε, 5 ασθενείς πήραν ορό από ασθενείς που ιαθήκαν στην Κίνα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

«Η καμπύλη της αύξησης της επιδημίας στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο αριθμό αύξησης από άλλες χώρες», είπε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας πως «ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει, οι κοινωνικές και οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Η συμμόρφωση με τα αναγκαία μέτρα είναι απαραίτητη.»
 

Πηγή: skai.gr