Αίτημα για να μην χάσουμε τον μειωμένο ΦΠΑ στα 5 νησιά

Ν. Μηταράκης: Σε εξέλιξη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να καταργηθεί η σύνδεσή του με τον "υπερπληθυσμό προσφύγων - μεταναστών"
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 06/04/2021 - 10:07
Ηχητικό απόσπασμα: 

Να μην χαθεί το κεκτημένο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα 5 νησιά, που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού - μεταναστευτικού επιδιώκει η Κυβέρνηση και γι'αυτό έχει ξεκινήσει διαβούλευση με την ευρωπαϊκή ένωση ώστε να απαλειφθεί ο όρος που συνδέει τη διατήρησή του με τον υπερπληθυσμό προσφύγων - μεταναστών στα συγκεκριμένα νησιά.

Όπως είπε το πρωί από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αν διατηρηθεί ως έχει η διάταξη που είχε περάσει την περίοδο που Κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ γιατί οι διαμένοντες στις δομές θα είναι λιγότεροι από την χωρητικότητά τους.

Στο ερώτημα γιατί η Κυβέρνηση δεν επιδιώκει να επαναφέρει το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών και στα υπόλοιπα νησιά (π.χ. Οινούσσες και Ψαρά έχουν 24%) απάντησε ότι "εάν επιδιωχθεί μεγάλη αλλαγή πιθανόν να υπάρχουν προβλήματα", χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστεί -όπως είπε- η προσπάθεια και προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Σχετικά Άρθρα