Άμεση αποστολή βοήθειας από το Δήμο Χίου στους πλημμυροπαθείς

ΖΗΤΑ Η ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Τρί, 12/09/2023 - 09:42

Mε επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, το Δήμαρχο Χίου και τους δημοτικούς συμβούλους, η ΛΑΣ Δήμου Χίου ζητά την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για να αποφασίσει την άμεση συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς, διαφωνώντας με τη στάση της ΚΕΔΕ που συστήνει αναμονή.

Στην επιστολή σημειώνεται:

«Αξιότιμοι Κύριοι. Με λύπη μας και οργή  πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Χίου, ότι ζήτησε από  την ΚΕΔΕ, από την πρώτη ώρα να συλλέξουμε ως Δήμος Χίου είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τις πλημμύρες και η οδηγία ήταν  να περιμένουμε, οπότε είμαστε έτοιμοι και σε αναμονή !!!     

Κατ’ αρχήν δηλώνουμε ότι θεωρούμε πολιτικά ανήθικη και αβάσιμη τη θέση της ΚΕΔΕ και του προέδρου της, που συνοδεύτηκαν με αντίστοιχες δηλώσεις, περί μη δυνατότητας διαχείρισης του προς συλλογή υλικού, από τους εκεί δημάρχους.

Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν τη συνενοχή στην καταστροφή των τοπικών αρχών που άφησαν και αφήνουν απροστάτευτο το λαό μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας .

Η στάση αυτή της ΚΕΔΕ βάζει πλάτη στα προδιαγεγραμμένα κυβερνητικά και κρατικά εγκλήματα όλων των κυβερνήσεων  της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ξεπλένει τις αμαρτίες τους.

Γι αυτούς τους λόγους ζητάμε την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου είτε διά ζώσης είτε διά περιφοράς, προκείμενου το σώμα να αποφασίσει την άμεση συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς.

Να αποφασίσει την αποστολή διαμαρτυρίας στην ΚΕΔΕ για την απαράδεκτη και καταδικαστέα αυτή στάση της».

Σχετικά Άρθρα