Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά

Πέμ, 30/04/2020 - 19:30
workers

Την Παρασκευή 1η Μάη τιμάμε τη φετινή πρωτομαγιά και στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα σε σένα εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε, μετανάστρια και πρόσφυγα, παίρνοντας παράδειγμα από τον αγώνα  των εργατών του Σικάγο το 1886, το Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής το Μάη του '44.

Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά!Δεν θα αφήσουμε να μας τσακίσει η νέα κρίση!

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού και οι δηλώσεις των υφυπουργών προαναγγέλουν την εργασιακή ζούγκλα της «επόμενης μέρας» που είναι ήδη εδώ: η ενίσχυση της τηλεργασίας, των ακανόνιστων ωραρίων και άλλων ευέλικτων μορφών εργασίας και η εντατικοποίηση έχουν εφαρμοστεί για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών κολοσσών.

Οι τεράστιες ελλείψεις στο Δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα στην Π.Φ.Υ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει στόχο μόνο την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Η υποκρισία της κυβέρνησης ξεχειλίζει!

Επικαλούνται την ατομική ευθύνη όταν οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι στους χώρους δουλειάς, στα Μ.Μ.Μ ,στα σούπερ μάρκετ.\

Οταν οι υγειονομικοί δίνουν τη μάχη χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Μας καλούν να αντιμετωπίσουμε την άρση των περιορισμών με «ατομική υπευθυνότητα», να βρούμε και να χρυσοπληρώνουμε δηλαδή μάσκες για τους κλειστούς χώρους!

Δεν θα μας κλείσουν το στόμα με μέτρα καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος!

Βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές!

Συμμετέχουμε μαχητικά στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, τηρώντας τα μέτρα προστασίας στην προσυγκέντρωση στις 10.30 στην είσοδο της Απλωταριάς και συμβολική πορεία προς το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στις 11.00 όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος: Α.Διακορώνα - Η Γραμματέας: Ξ.Παμπουρτζή

 

 

 

Σχετικά Άρθρα