Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις δηλώσεις Κ. Μουτζούρη για το Προσφυγικό

Πέμ, 05/09/2019 - 16:45

Στη δήλωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου πως «δεν θα επιτρέψουμε την Εθνική, Ιστορική και Φυλετική αλλοίωση των νησιών», απαντά με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Β. Αιγαίου. Όπως τονίζει, θέσεις σαν αυτή είναι «επικίνδυνες και "χαϊδεύουν" τα αυτιά εθνικιστικών ομάδων, καλλιεργώντας εθνικισμό και ρατσισμό» και πως «διαμορφώνει το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η προαναγγελθείσα σύσκεψη των δημάρχων των νησιών του Β. Αιγαίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

«Με αφορμή τη θέση που ανέπτυξε κατά το χαιρετισμό του στην τελετή ορκωμοσίας των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, ο περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης ότι: "Δεν θα επιτρέψουμε την Εθνική, Ιστορική και Φυλετική αλλοίωση των νησιών...", έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Οι θέσεις αυτές είναι επικίνδυνες και "χαϊδεύουν" τα αυτιά εθνικιστικών ομάδων καλλιεργώντας εθνικισμό και ρατσισμό.

Με τη θέση του αυτή δείχνει την πλήρη ταύτισή του με την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και με την κυβέρνηση που υλοποιεί, όπως και η προηγούμενη, αυτή την πολιτική που γεννά πολέμους, προσφυγιά, ξεριζωμό.

Αυτή η συμφωνία, αλλά και η ιμπεριαλιστική "ειρήνη" -με συνευθύνη της χώρας μας, αφού συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ- έχουν μετατρέψει τα νησιά σε αποθήκες βασανισμένων ψυχών - θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους, στοιβάζοντάς τους σε ακατάλληλες υποδομές υπό άθλιες συνθήκες.

Η θέση αυτή του περιφερειάρχη διαμορφώνει το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η προαναγγελθείσα σύσκεψη των δημάρχων των νησιών του Β. Αιγαίου, δηλαδή:

  • Της επικρότησης των αυταρχικών και κατασταλτικών μέτρων.
  • Της εναπόθεσης στο ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.
  • Της καλλιέργειας αυταπατών στους νησιώτες ότι με την αποσυμφόρηση των ΚΥΤ είμαστε σε θετικό δρόμο.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Βορείου Αιγαίου θεωρεί ότι ήρθε η ώρα:

  • Να κλείσουν τα hot spots σε όλα τα νησιά.
  • Να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες απ' τα νησιά στην Ελληνική ενδοχώρα, όπου εκεί σε ανθρώπινες συνθήκες να εξετάζονται γρήγορα τα αιτήματά τους και στη συνέχεια να πηγαίνουν στους τόπους προορισμούς τους.
  • Να αποζημιωθούν 100% όλοι οι κάτοικοι των νησιών που έχουν υποστεί ζημιές απ' την εξέλιξη του κοινωνικού φαινομένου.
  • Να εξασφαλιστεί η εργασία των σημερινών εργαζομένων στις προσφυγικές δομές, στους δήμους ή τις περιφέρειες του τόπου κατοικίας τους.

Καλούμε όλους τους φορείς του Β. Αιγαίου να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη λύση του Προσφυγικού σ' αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά Άρθρα