Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Ανακοίνωση της ΛΑΣ για την οξυγονοκόλληση στις  πόρτες  της ανακύκλωσης στη ΒΙΑΛ.

Σάβ, 09/11/2019 - 06:29

Πρόσφυγες ή μετανάστες το ψευτοδίλημμα , που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με διάφορους δημάρχους και περιφερειάρχες, οι οποίοι  ασχέτως μεγαλοστομιών και δήθεν διαφορών, συντάσσονται με την εχθρική  ατζέντα της, έναντι των προσφύγων και μεταναστών , καλλιεργώντας τη μισανθρωπιά.

Ξεχνούν όλοι αυτοί ότι μιλάμε για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!

 Στο ίδιο μήκος κύματος η δημοτική αρχή Χίου , που κοροϊδεύει ασύστολα τη νοημοσύνη μας.

Δύο φορές  στο δημοτικό συμβούλιο δήλωσε αναρμόδια, όταν κλήθηκε από την παράταξή μας , να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων, να τους προστατέψει από τα καιρικά φαινόμενα στο μερίδιο που την αφορά, όταν κληθεί.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μάλιστα , μας έκανε και μάθημα για το πώς λειτουργεί το Συμβούλιο Πολιτικής προστασίας, αρνούμενη να πει εκείνη τι θα κάνει όταν κληθεί,

Επειδή όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός και για την  ακρίβεια δέσμιος ρατσιστικών λογικών ελέω πολιτικού κόστους και πελατείας , έσπευσε να  αποδείξει ότι είναι πλήρως αρμόδια να σφαλίζει με οξυγονοκόλληση τις  πόρτες  της ανακύκλωσης στη ΒΙΑΛ, για να εμποδίσει αυτούς τους ανθρώπους  από το να προφυλαχτούν  οι ίδιοι και τα παιδιά τους, λες και θα έσπαγαν τις αλυσίδες μόνοι τους!

Αποτελεί ΝΤΡΟΠΉ  για την ιστορία του νησιού  αυτή η ενέργεια, προστίθεται στις μαύρες σελίδες του και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους όσους στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε διατηρούν την ανθρωπιά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η απαίτηση του κοινοτικού συμβουλίου Χαλκιούς που εξακολουθεί να στοχοποιεί αυτούς  τους ρημαγμένους ανθρώπους , να μην κατανοεί ότι δεν πρόκειται για παραχώρηση, αλλά για έκτακτη χρήση αν και όταν χρειαστεί και ότι σε κάθε περίπτωση την προσοχή  και αγωνιστική του διάθεση  πρέπει να την στρέψει στην κυβέρνηση της ΝΔ, στις πολιτικές της ΕΕ και σε όλες εκείνες τις πολιτικές  δυνάμεις που εγκλωβίζουν αυτούς τους ανθρώπους στο νησί και στη χώρα. Άλλωστε όλοι αυτοί τους έταζαν λαγούς με πετραχήλια με πρώτο τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Μηταράκη.

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ εξακολουθούμε να βλέπουμε τον πραγματικό ένοχο και απαιτούμε:

 • Το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και όλων των Hot Spots στα νησιά.

· Την προστασία των προσφύγων μεταναστών από τις καιρικές συνθήκες γι αυτό και εάν χρειαστεί πρέπει να διατεθούν   τα διαθέσιμα κτίρια και από πλευράς  του δήμου. Επαίσχυντες ενέργειες όπως η αναφερόμενη να αρθούν άμεσα.

 • Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά.
 •  Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.
 • Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών σε θέματα παιδείας, υγείας, πρόνοιας. Ειδική μέριμνα και προστασία για τα παιδιά.
 • Λέμε όχι στα αντιδραστικά και επικίνδυνα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για τις ανθρώπινες ζωές.
 • Να μετακινηθούν τώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα υπηρεσίες ασύλου και ταυτοποίησης. Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hotspot ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες με βάση τον τόπο κατοικίας τους .
 • καμία εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό μεταναστευτικό αποκλειστική διαχείριση κονδυλίων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς.
 • Να δοθούν100%  αποζημιώσεις σε όλους όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα hot spots άμεσα.

 

Χίος 9/11/20129

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της ΛΑΣ
Κυρ, 08/12/2019 - 12:06

 

Στη συζήτηση που έγινε για κινητοποιήσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοποθέτηση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρματζη , στο πνεύμα των αποφάσεων της Περιφέρειας ,  η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά το πλαίσιο των αιτημάτων, και βασικά οι περισσότεροι Δήμοι υιοθετούν τα κλειστά κέντρα, και διαφωνούν στον αριθμό των εγκλείστων και στην τοποθεσία που θα γίνουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την κινητοποίηση της Τετάρτης για το κλείσιμο του Δήμου Χίου, αλλά δήλωσε ότι στηρίζει κινητοποιήσεις που θα γίνουν με βάση το πλαίσιο που κατέθεσε και στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο και είναι το εξής:

 • Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές (hotspot) και να δημιουργηθεί σε κάθε νησί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε θέση που τα τυγχάνει της έγκρισης της τοπικής κοινότητας.
 • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα. Μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.
 • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα. Δουβλίνο κλπ
 • Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.
 • Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
 • Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
 • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Η κινητοποίηση  που γίνεται από τη μεριά δημάρχων και της περιφέρειας για κλείσιμο των υπηρεσιών για 1 ημέρα είναι προκλητική όταν στην ουσία και από τα αιτήματα τους δέχονται την ύπαρξη δομών στα νησιά είτε κλειστά είτε ανοιχτά, αποδεχόμενοι ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα παραμείνει για χρόνια εγκλωβίζοντας στα νησιά μας χιλιάδες κόσμου που έφυγαν κατατρεγμένοι από την περιοχή τους.

ΧΙΟΣ 8-12-2019