Ανακοίνωση του Ν.Τμ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Τρί, 26/07/2022 - 17:35

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την επιχειρούμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του τομέα της ανακύκλωσης στο Δήμο Χίου με όχημα τη ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε και τα στελέχη της Διοίκησης που καθορίζουν τις αποφάσεις της και τρέχουν να υλοποιήσουν τις αντιδραστικές πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της ΕΕ, με την πλήρη συνενοχή της δημοτικής αρχής Χίου.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας αποφασίσθηκε η ενοικίαση οχήματος περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών προκειμένου να υπονομευτεί η υπηρεσία καθαριότητας και χωρίς να δικαιολογείται η σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας.

Η προφανής στόχευση της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε, όπως εξηγήθηκε από τον συνάδελφο εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Ανακύκλωσης στο Δήμο Χίου και η εμπορευματοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να θησαυρίζουν τα ιδιωτικά κεφάλαια που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

Δεν είναι τυχαία τα μπόνους στελεχών της εταιρείας ύψους 5.000 ευρώ που ψηφίστηκαν στην ίδια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την αντιδραστική πολιτική της δημοτικής αρχής που μέσω της ΔΙΑΝΟΧ υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα μιας κομβικής υπηρεσίας και καλεί τους εργαζόμενους με τους αγώνες τους να διαφυλάξουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ανακύκλωσης και να αποτρέψουν τα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης εξυφαίνονται από τη Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της στη ΔΙΑΝΟΧ.

Επί του θέματος και ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Χίου ανακοίνωσε τα εξής:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου καταγγέλλει την επιχειρούμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του τομέα της ανακύκλωσης στο Δήμο Χίου με όχημα τη ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε και τους μαθητευόμενους μάγους της Διοίκησης  που καθορίζουν τις αποφάσεις της.

Έτσι λοιπόν στη συνεδρίαση της 15/07/2022, του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, αποφασίσθηκε η ενοικίαση οχήματος περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών κατά παρέκκλιση αφενός  του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και αφετέρου χωρίς να έχει υπάρξει αιτιολόγηση  της σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας.

Η προφανής στόχευση της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε όπως εξηγήθηκε από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Ανακύκλωσης στο Δήμο Χίου και η εμπορευματοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών προς άγρα μπόνους στελεχών της εταιρείας όπως άλλωστε προέκυψε από απόφαση της εταιρείας στην ίδια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου και οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και την Ανακύκλωση του Δήμου Χίου με τους αγώνες τους θα διαφυλάξουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ανακύκλωσης και θα αποτρέψουν τα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης εξυφαίνονται από τη Δημοτική Αρχή.