Ανακοίνωση του Συνδυασμού "Χίος μπροστά"

Σάβ, 04/06/2022 - 10:49

«Ο εξαφανισμένος Δήμαρχος κ. Κάρμαντζης και ο διορισμένος πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ, ξέχασαν προσωρινά τις δικαιολογίες περί «εμπιστευτικότητας» λόγω της νομικής μορφής της εταιρείας (ΑΕ) και εμφανίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να το ενημερώσουν ως έχουν υποχρέωση» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο συνδυασμός "Χίος Μπροστά" σημειώνοντας:

«Στην συνεδρίαση καταδείχθηκε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο γιατί υπάρχει άρνηση ενημέρωσης, στους εκπροσώπους του κυρίως μετόχου της εταιρείας καθώς αποκαλύφθηκε η διασπάθιση του χρήματος των δημοτών. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Χίου εκτός από κύριος μέτοχος της ΔΙΑΝΟΧ, την χρηματοδοτεί με 1 εκατομμύριο, περίπου, ευρώ το χρόνο.

Ο κ. Κάρμαντζης και ο εκλεκτός του για πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ προσπάθησαν να αποκρύψουν ότι έχει στηθεί ένα πάρτι αδιαφάνειας και κακοδιοίκησης καθώς:

• Οι αποφάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνονται με ελλιπείς εισηγήσεις και τηλεφωνικά!

• Έχουν εμφανιστεί νέα μέλη στο ΔΣ, φερόμενα ως αντικαταστάτες μελών που έχουν διαφωνήσει και παραιτηθεί.

• Έχουν ληφθεί αποφάσεις για «εισαγωγή» σκουπιδιών από γειτονικά νησιά (Ικαρία, Φούρνους και πιθανώς της Σάμου) χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, με κίνδυνο να μετατραπεί το νησί μας σε σκουπιδότοπο του Αιγαίου και μάλιστα στην καρδιά της παραγωγής της μαστίχας.

• Έχουν γίνει δεκάδες απ’ ευθείας αναθέσεις, όλες στο άνω όριο των 20.000€ (πλέον ΦΠΑ) για ότι εργασία και να προσφέρεται!

• Έχουν γίνει δεκάδες αναθέσεις των 20.000€ στους ίδιους προμηθευτές και εργολάβους, σε τιμές πολλαπλάσιες της αγοράς.

Ποιος δημότης ή επιχείρηση θα πλήρωνε 23.400€ για εξωτερικούς χρωματισμούς σε 300-400 μ2;(κατ’ αντιστοιχία το βάψιμο ενός τυπικού δωματίου σπιτιού, θα κόστιζε 2500 €). Άλλες 23.400€ για εσωτερικούς χρωματισμούς σε 800μ2;

Άλλες 23.400 € για «επισκευή μεταλλικής στέγης»; Άλλες περίπου 23.000€ για διαμόρφωση κάποιων χώρων με γυψοσανίδα; Άλλες 23.400 € για μερικές κάμερες και ένα καταγραφικό; Άλλες 23400 € για κάποιες μεταλλικές «επισκευές» σε πυροσβεστικές φωλιές και κουπαστές;

Και αυτά είναι μόνο ένα ελάχιστο τμήμα από τα «έργα και τις ημέρες» της δημοτικής αρχής στο πολιτικό παραμάγαζο της ΔΙΑΝΟΧ.

Η αδιαφάνεια και εσκεμμένη απροθυμία για την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων έχει και άλλες αιτίες. Όπως σημειώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι νομικά ελέγξιμη η διαδικασία με την οποία έγινε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας καθώς η απώλεια αξίας περιουσιακών στοιχείων του Δήμου αποφασίζεται με αποκλειστική αρμοδιότητα μόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτός είναι ο τρόπος που διαχειρίζονται τα χρήματα των Δημοτών οι κκ Κάρμαντζης και Γιαννίρης. Με παλαιοκομματικές αντιλήψεις κοινοταρχών της δεκαετίας του 1950. Με αδιαφάνεια και μηδενικό σεβασμό στα χρήματα των δημοτών.

Όσο και εάν επιχείρησαν να κρυφτούν από τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκαλύφθηκε ότι πίσω από τα φεστιβάλ ανακύκλωσης και τις διαφημιστικές καμπάνιες των ημερών, έχουν στήσει ένα φεστιβάλ διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Να είναι όμως σίγουροι ότι θα λογοδοτήσουν στους δημότες, με την αποπομπή τους από το Δήμο στις προσεχείς εκλογές».

Σχετικά Άρθρα