Ανακοίνωση του Σύριζα Χίου για θέματα υγείας

Τρί, 09/08/2022 - 06:34

«Ένα παιδί 3 ετών κινδύνεψε σε χωριό της Β. Χίου επειδή το ΕΝΑ ασθενοφόρο που υπήρχε στη βάρδια επιχειρούσε σε άλλο περιστατικό. Καθημερινά δεκάδες περιστατικά έρχονται, με τη βοήθεια συγγενών, στο νοσοκομείο λογω έλλειψης πληρωμάτων ασθενοφόρων στο νησί. Άλλη μια επιτυχία του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΣΥΡΙΖΑ Χίου σημειώνοντας:

«Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της μεθοδευμένης διάλυσης του ΕΣΥ. Οι υποσχέσεις και οι δηλώσεις των Πλεύρη, Μηταράκη, Κανταράκη, Μελιτζανή αποδείχτηκαν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς. Η κωλυσιεργία τους όταν πρόκειται για θέματα υγείας είναι προφανής.

Αντίθετα οι μηχανές των «αρίστων» δουλεύουν στο φουλ όταν πρόκειται για απευθείας αναθέσεις, ρουσφέτια, ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής και φυσικά για υποκλοπές και παρακολουθήσεις.

Τη κυβέρνηση της ΝΔ και τους παρατρεχάμενους της τους έχει πάρει πια χαμπάρι ο λαός. Οποιαδήποτε άλλη σοβαρή κυβέρνηση σε ένα κράτος που είναι σεβαστοί οι θεσμοί θα είχε παραιτηθεί.

Οποιοδήποτε διοίκηση του νοσοκομείου θα είχε την ευθιξία να παραιτηθεί μετά από τόσες συνεχόμενες αποτυχίες.

Αλλά αυτές οι παραιτήσεις προϋποθέτουν οι διοικούντες να έχουν αξιοπρέπεια να μην εξυπηρετούν καθεστωτικές κυβερνήσεις και συγκεκριμένα συμφέροντα. Ελπίζουμε να ξεκουμπιστούν πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα εκτός από αυτά  του Κορωνοιού (κι άλλη μια θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη) που επιμελώς προσπαθούν να κρύψουν». 

Σχετικά Άρθρα