Ανεπίτρεπτη κίνηση Καμίνη

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ
Παρ, 27/08/2021 - 14:29
Κάρμαντζης - Μηταράκης

Η πρωτοβουλία Καμίνη να καλέσει στη Βουλή εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα της Χίου, που αντιτίθενται στη δημιουργία της νέας ελεγχόμενης δομής προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή του Θόλου, φαίνεται ότι ενόχλησε τον βουλευτή Χίου και υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότη Μηταράκη, από το γραφείο του οποίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος κ. Καμίνης, εξυπηρετώντας την προσωπική εκλογική του στρατηγική, προσκαλεί στη Βουλή, για εξέταση του μεταναστευτικού προβλήματος ενώπιον αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, μια από τις γνωστές..."Επιτροπές Αγώνα" ως τον μόνο εκπρόσωπο του νησιού.

Απαξιώνοντας τους φορείς του νησιού μας Δήμο, Περιφέρεια, Επιμελητήριο, Δικηγορικό Σύλλογο, Ιατρικό Σύλλογο, Εμπορικό και Φορέα Τουρισμού, αλλά και τις τοπικές κοινότητες που σήκωσαν το βάρος της κρίσης (Χαλκειός)».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, με γραπτή του δήλωση, κάνει γνωστά τα εξής:

«Ο συμπατριώτης μας κ. Γιώργος Καμίνης είπε σήμερα το πρωί στη Βουλή ότι δεν θέλει να πάω στη Βουλή να εκπροσωπήσω τη Χίο σε ένα κρίσιμο, υπό συζήτηση νομοσχέδιο, αποκαλώντας με "φίλο του Μηταράκη". Χαρά μου, αλλά ντροπή που χρησιμοποίησε ένα τέτοιο επιχείρημα ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων για να με φιμώσει. Ως εκλεγμένος δήμαρχος που τιμώ την ψήφο των δημοτών και την υπερασπίζομαι του απαντώ ότι η στάση του είναι απογοητευτική και βαθιά προσβλητική. Τόσο έναντι του θεσμού που τίμησε επί δύο τετραετίες στο Δήμο Αθηναίων, όσο και έναντι χιλιάδων Χιωτών.»

Από το τοπικό Συμβούλιο Χαλκειούς επίσης ανακοινώθηκαν τα εξής: 

Κύριε Καμίνη , με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε την πρόσκληση σας προς την <<Συντονιστική Αιρετών και κατοίκων>>να συμμετέχουν στη συζήτηση για το νέο μεταναστευτικό νομοσχέδιο, παρακάμπτοντας πλήρως τις κοινότητες της Δημοτικής ενότητας Καμποχώρων.

Η απόλυτη απαξίωση προς τον θεσμικό μας ρόλο . ..
Η απόλυτη απαξίωση προς τους αγώνες μας , τους αγώνες των συγχωριανών μας , μιας ολόκληρης δημοτικής ενότητας η οποία τόσα χρόνια σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού στο νησί της Χίου..

Δεν σας κρύβουμε ότι μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η πρόσκλησή σας δεν αναφέρετε σε κάποιον εκπρόσωπο των φορέων του νησιού μας, ούτε σε εκλεγμένους-θεσμικούς, αντ' αυτού προτιμήσατε να προσκαλέσετε μια ανεπίσημη επιτροπή η οποία, παρά τον τίτλο της δεν εκπροσωπεί το λαό της Χίου και πόσο μάλλον τις θιγόμενες περιοχές .

Η Χίος έχει εκλέξει τα θεσμικά όργανα που θα την εκπροσωπούν , είτε στη Βουλή, είτε οπουδήποτε αλλού χρειαστεί.

Σχετικά Άρθρα