Χίος, Τρίτη 21 Ιανουαρίου

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χίου

Δευ, 02/07/2018 - 10:33

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ. Νοσοκομείο Χίου συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 3 Ιούλη και πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 10.30 π.μ. στην κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου.  

Αναλυτικά σημειώνει σε ανακοίνωση του το ΣΕΣΝΟΧ:

«Με την τροπολογία που πρόσφατα ψηφίστηκε, έπειτα από τη δημοσίευση των αρνητικών αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (βάσει των οποίων διακόπτονται οι συμβάσεις των επικουρικών συναδέλφων) και τις κινητοποιήσεις μας και παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας, το επικουρικό προσωπικό και οι συμβασιούχοι - πρώην εργολαβικοί των νοσοκομείων και των προνοιακών μονάδων, παραμένει σε κίνδυνο, καθώς:

Παρατείνεται για 5 μήνες η ομηρία τους και μάλιστα, με διακοπή κι έπειτα εκ νέου συμβάσεις "χτυπώντας" έτσι και το δικαίωμα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

  • Δεν προβλέπεται ειδική μοριοδότηση ώστε να προσληφθούν σε νέο διαγωνισμό είτε για μόνιμο προσωπικό, είτε για επικουρικό προσωπικό.
  • Δεν γίνεται καμιά μνεία για το πρώην εργολαβικό προσωπικό που βρίσκεται στον αέρα, καθότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αθροίζει στο 24μηνο απασχόλησης τις Συμβάσεις Έργου και Εργασίας. Ήδη σε πολλά νοσοκομεία έχουν πολλούς μήνες απλήρωτοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι (πρώην εργολαβικοί π.χ. Άρτα κ.ά.).
  • Δεν προβλέπεται σε καμιά περίπτωση επανασύσταση των οργανικών θέσεων και μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων (πρώην εργολαβικών).

Συνεχίζουμε και συντονίζουμε τον αγώνα μας απαιτώντας:

  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών- συμβασιούχων, με πλήρη ασφαλιστικά, μισθολογικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Καμιά απόλυση.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.                                      
  • Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
  • Άμεση  έναρξη των εργασιών για την ανακατασκευή μιας σύγχρονης Παθολογικής Κλινικής, με σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.  "

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/01/2020 - 22:49

Μετά από 8 χρόνια δικαστικής περιπέτειας, με απόφαση του 5μελούς Εφετείου κακουργημάτων Μυτιλήνης αθωώθηκε και ο Λογιστής Νεκτάριος Μένεγας, για την υπόθεση πτωχεύσεως της φαρμακαποθήκης, που μετά από πολλές περιπέτειες ως γνωστόν οδηγήθηκε σε κλείσιμο.

Έτσι μετά από αρκετή ταλαιπωρία αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την πολύκροτη αυτή απόφαση