Απεργούν οι Νοσοκομειακοί την Πέμπτη

Τρί, 19/10/2021 - 15:55

Και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χίου θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία που έχε προκηρύξει ο κλάδος τους για την Πέμπτη 21 Οκτωβίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί τοπικά συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου.

Ένα κύριο ζητούμενο τους είναι η στελέχωση με προσωπικό των Νοσοκομείων, την παύση της αναστολής των αδειών και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ:

«Δίνουμε ηχηρή απάντηση στα προκλητικά, χωρίς ίχνος ντροπής, ψέματα της κυβέρνησης για τη δήθεν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Την ώρα που τα νοσοκομεία, τα Κ.Υ και το ΕΚΑΒ έχουν ρημάξει κυριολεκτικά, από τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Την ώρα που συνεχίζεται η εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες & κρίσιμες ανάγκες των νοσοκομείων και εξακολουθούν να κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες, αφού ακόμα και το ελάχιστο που υποσχέθηκαν, τη παράταση για 6 μήνες, που καταγγείλαμε ως κοροϊδία και εμπαιγμό, δεν τόλμησαν να τηρήσουν, αποδεικνύοντας ότι εμπαίζουν και κοροϊδεύουν ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς που έδωσαν και δίνουν την ψυχή τους στη καθημερινή μάχη με την Πανδημία. Την ώρα που παραμένουν σε αναστολή εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι, που η κυβέρνηση τους «στοχοποιεί» για να καλύψει τις δικές της ευθύνες για την εξάπλωση της επιδημίας.

Δίνουμε απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.  Γιατί επικαλείται νομικά κωλύματα και το Σύνταγμα για να μην μονιμοποιήσει τους συναδέλφους μας επικουρικούς, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ, αλλά γράφει τη νομιμότητα στα «παλαιότερα των υποδημάτων τους» όταν πρόκειται να συμμορφωθούν με  αποφάσεις του ΣτΕ και των δικαστηρίων, αφού ακόμα και σε τελεσίδικες  αποφάσεις υπέρ της μονιμοποίησης συναδέλφων, εξαναγκάζει τις διοικήσεις να καταθέσουν αίτημα αναίρεσης, όπως έγινε και στην περίπτωση 9 συναδέλφων του Νοσοκομείου μας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους.

 

 

AnchorΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΠΟΕΔΗΝ & ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10,30ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ.... ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!

Η αγανάκτηση και η οργή να μετατραπεί σε δύναμη, αγώνα και διεκδίκηση, απέναντι στην πολιτική που αξιοποιεί ακόμη και την επιδημία για να προχωρήσουν οι ΣΔΙΤ, οι συγχωνεύσεις δημόσιων μονάδων υγείας και η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, συνεχίζουμε τον αγώνα με συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΑΝ δεν ενισχυθούν τα νοσοκομεία με επείγουσες μόνιμες προσλήψεις, δεν μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και δεν γίνει ανάκληση των αναστολών εργασίας».

 

 

Σχετικά Άρθρα