Από τα ανταποδοτικά της ανακύκλωσης 10 προσλήψεις στο Κέντρο Διαλογής Απορριμμάτων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΧΡΥΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ: ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΙΑΝΟΧ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 25/04/2024 - 10:07

Ανταποδοτικά λειτουργεί πλέον το κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων, το οποίο στεγάζεται στη BIAΛ μιας και όπως είπε σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο Πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ, Κλέαρχος Χρύσης, οι δέκα εργαζόμενοι που προσελήφθησαν για τη στελέχωσή του, αμείβονται από τα έσοδα από τα ανακυκλώσιμα, που κοστολογούνται - τουλάχιστον για το μήνα Απρίλιο- στα 20.000 ευρώ. Όπως είπε πρόκειται για τα ανακυκλώσιμα που συγκεντρώνονται από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου από τους μπλε κάδους, αλλά και από όχημα της ΔΙΑΝΟΧ  από τα σχολεία και προσεχώς και από τις παραλίες.

Ο κος Χρύσης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου αναμένεται να ενημερώσει το Σώμα για την πορεία της ΔΙΑΝΟΧ με τον ίδιο να εκφράζει την άποψη ότι μπορεί να υπάρχει σήμερα πρόβλημα ρευστότητας για την εταιρεία, της οποίας οι χρηματοδοτήσεις από το Δήμο- όπως είπε- είναι μικρότερες από το παρελθόν, όμως θεωρεί ότι "τα επόμενα 2 χρόνια θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα  και η εταιρεία θα είναι ξανά κερδοφόρα ".

Ο ίδιος παρότρυνε τους πολίτες να ανακυκλώνουν σημειώνοντας ότι εκτός από τα όποια έσοδα υπάρχουν, το σημαντικότερο είναι το όφελος για το περιβάλλον αφού αυτά τα απορρίμματα δεν καταλήγουν στο ΧΥΤΑ επιβαρύνοντας πρόσθετα τη λειτουργία του και εκτίμησε ότι το καλοκαίρι αναμένεται μεγάλη αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών, που θα πρέπει να επεξεργαστούν, λόγω του κόσμου που θα έρθει στο νησί και ειδικά των ομογενών που έχουν την κουλτούρα της ανακύκλωσης.

Ο κος Χρύσης αναφέρθηκε και στην ανακύκλωση ρούχων, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλοί τόνοι συγκεντρωμένοι στις αποθήκες τους και ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών να μην παρκάρουν μπροστά από τους χώρους που βρίσκονται οι ειδικοί κάδοι ώστε να μπορεί το όχημα να τους αδειάζει.

Να σημειωθεί ότι κάτω από την ομπρέλα της ΔΙΑΝΟΧ είναι οι Δήμοι Χίου, Ψαρών, Οινουσσών και Ικαρίας, ενώ εκκρεμεί η ένταξη - βάσει απόφασης που έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ-  των δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου. Μάλιστα γι' αυτό το θέμα τη Μεγάλη Δευτέρα ο ίδιος και ο Δήμαρχος θα συναντηθούν στην Αθήνα με τον  Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Μανώλη Γραφάκο, με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν για την ένταξη των συγκεκριμένων δήμων, λόγω χρεών που "κουβαλούν" οι  ΧΥΤΑ της περιοχής τους.

 

 

 

 

 

apo_tin_anakyklosi_10_proslipseis_sto_kentro_dialogis

Σχετικά Άρθρα