Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

«Αυτοπροσώπως» με τον Άρη Χατζηκομνηνό

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV
Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 01/12/2019 - 19:37

Ο Άρης Χατζηκομνηνός Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου είναι ο καλεσμένος του Γιάννη Τζούμα, στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV, την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

Ο Άρης Χατζηκομνηνός… άγνωστος σε μας, αφού παρά την Περιφερειακή μας Ενότητα, παραμένουμε στην φυσική μας… ανεξαρτησία, που την λές και απομόνωση, γεννήθηκε το 1960 και φυσικά είναι πασίγνωστος στο νησί του, αφού εκτός από μαχόμενος Δικηγόρος, διετέλεσε μεταξύ άλλων Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. απέτυχε δύο φορές να εκλεγεί Βουλευτής ελέω του εκλογικού Νόμου του… κυρίου Κούβελα, εκλέχτηκε όμως Δήμαρχος Μυτιλήνης την τετραετία 2002 – 2006, για να καθίσει στη συνέχεια στα έδρανα της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ταυτόχρονα διετέλεσε για δύο χρόνια Διοικητής του Βοστάνειου Νοσοκομείου.

Πολιτικό όν, παιδί της… πιάτσας, σπουδάζει στη νομική Αθηνών και παράλληλα εργάζεται στα Λιπάσματα της Ελευσίνας, δεν υπάρχει πέτρα στα κοινά στη Λέσβο, που να μην την έχει περπατήσει, κάνει ένα μικρό διάλλειμα από την πολιτική και το 2019 επανακάμπτει αυτή τη φορά στηρίζοντας τον Κ. Μουτζούρη στην… κόντρα του με την Χρ. Καλογήρου.

Ο Περιφερειάρχης τον επιλέγει ως Γεωγραφικό Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου και σήμερα κρατά το τιμόνι του γειτονικού μας νησιού.

Εξαιρετικά δυναμικός, μπορεί να κατηγορηθεί και ως... ακραίος, πολλές φορές στην συνέντευξη χρησιμοποιεί τον όρο «λαθρομετανάστες» που πάντως τον τεκμηριώνει πολιτικά και νομικά, χωρίς στρογγυλό λόγο αλλά ευθύ, έχει μονίμως ένα συγκρατημένο χαμόγελο στο πρόσωπο, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν κρύβεται ή μασάει τα λόγια του, σε σημείο που τον αντιπολιτευτικό του λόγο στην Κυβερνητική πολιτική στα νησιά θα τον ζήλευε και ο… Αλέξης Τσίπρας.

 Και αυτό γιατί δεν είναι δήθεν και προσχηματικός αλλά τεκμηριωμένος και ουσιαστικός, φανερώνοντας έναν πολιτικό με ωριμότητα ηλικίας και εμπειρίας, που δεν έχει πρόβλημα να κολλήσει οποιονδήποτε στον τοίχο, που δεν καταλαβαίνει την ιδιαιτερότητα των νησιών του Αιγαίου, στα οποία βεβαίως δεν βλέπει καμιά αντιπαλότητα.

Τα υπόλοιπα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, της οποίας είναι και ο ίδιος τηλεθεατής, χωρίς να μπορεί να μας απαντήσει που οφείλεται η μεγάλη τηλεθέαση μας στη Μυτιλήνη και τη Λήμνο, με την έννοια της τοπικότητας της θεματολογίας μας.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 18:25

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, από αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου μέχρι και τις 18 Αυγούστου, και παράταση έως και τις 15 Αυγούστου της απόφασης ότι οι εργάτες γης που βγαίνουν από την Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας, αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον Covid-19. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η συμμόρφωση με το μέτρο της χρήσης μάσκας στα πλοία, είναι κρίσιμη προκειμένου να μη ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας σε αυτά. 

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό σημείωσε πως η Ελλάδα σήμερα έχει πολύ καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες. Κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες με τα μέτρα που διαδοχικά πήρε στις πύλες εισόδου της χωρας. Ωστόσο, ο εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός και τα φαινόμενα χαλάρωσης που «τρέφουν» τον κορωνοϊό. Ο εφησυχασμός αυτός οδήγησε στην αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες, κυρίως στα αστικά κέντρα.

Η αύξηση, πάντως, των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας. Ενδεικτικά, όπως είπε, οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγούστου, έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 4 Απριλίου. Αντίστοιχα, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ήταν 12 χθες 2 Αυγούστου, έναντι οκτώ στις 2 Ιουλίου, 11 στις 2 Ιουνίου, 37 στις 2 Μαΐου και 92 στις 2 Απριλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η κύρια πηγή ανησυχίας για μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι οι χερσαίες πύλες εισόδου, από τις οποίες εισέρχονται Έλληνες, έχοντες άδεια διαμονής και ομογενείς, καθώς και ο συγχρωτισμός σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στη διασκέδαση και στα μέσα μεταφοράς. «Έναντι αυτής της κατάστασης, η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι της αφύπνισης. Καλεί όλους τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και να συμμορφώνονται με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Φροντίζουμε τα μέτρα που παίρνουμε, όπως αυτά που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, να συνοδεύονται με αντίμετρα, σημείωσε. Όπως ενδεικτικά ίπε, η απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερικά κέντρα από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου συνδοεύτηκε με την επέκταση της δυνατότητας αναστολής συμβάσεων των εργαζομένων στους τομείς της εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού από 1-31 Αυγούστου. «Έτσι, την ώρα που, εξαιτίας των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, μειώνεται ο τζίρος των επιχειρήσεων, αναλαμβάνουμε τη στήριξη των εργαζομένων στους τομείς της οικονομίας που πλήττονται, γιατί νοιαζόμαστε για τον κόσμο της εργασίας, και γιατί μπρούμε, έχοντας κάνει το προηγούμενο διάστημα συνετή χρήση του ταμείου του Κράτους, για να αντιεμτωπίσουμε και τις σημερινές ανάγκες» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από σήμερα ξεκινά σε σταθερή βάση, τρεις φορές την εβδομάδα, τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να καταγράφονται οι εξελίξεις, να αξιολογούνται τα δεδομένα και να αναπροσαρμόζονται κατάλληλα οι δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Όπως στην αρχή, έτσι και τώρα, όλοι μαζί, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και Κράτος θα συνεργαστούμε για να περιορίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας με δίκαιο τρόπο. Και επειδή έχει σημασία να παρακολουθούμε συνεχώς τη συμμόρφωση προς τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς» επισήμανε ο υφυπουργός.

Όπως σημείωσε, από τις 31 Ιουλίου έως και χθες 2 Αυγούστου, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία, διενέργησαν ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα. Ελέγχθηκαν συνολικά 6.610 σημεία ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκαν  παραβάσεις σε 434 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 494 πρόστιμα, συνολικού ύψους 231.500 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 195 ημερών συνολικά.

Κατά τον κ. Πέτσα, η αύξηση, ιδίως στα διοικητικά πρόστιμα αναστολής λειτουργίας, είναι πολύ μεγάλη έναντι προηγούμενων Σαββατοκύριακων και πιστοποιεί τη χαλάρωση «που όλοι βλέπουμε γύρω μας. Αλλά, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

naftemporiki.gr