Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Boλές στον Πρόεδρο του Ε.Κ. Χίου από τους εκλεγμένους του ΠΑΜΕ

Για την μη προκήρυξη απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου
Παρ, 20/09/2019 - 15:22

Κατά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που δεν προκήρυξε απεργία για τις 24 Σεπτεμβρίου, βάλουν τα μέλη της Διοίκησης, εκλεγμένοι με το ΠΑΜΕ, Άρης Μιχαλάκης (Πρόεδρος Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου) και Νίκος Μερούσης (Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Οικοδόμων).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

"Τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και η υπονόμευση δεν θα περάσουν! Όλοι στην Απεργία στις 24/9!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με νέο πολυνομοσχέδιο, εντείνει την επίθεση στους εργαζομένους παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται για «αποκατάστασης της κανονικότητας στην αγορά εργασίας» αλλά για τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, γι' αυτό και τα κυβερνητικά σχέδια βασικό στόχο έχουν το χτύπημα στα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν την περαιτέρω συμπίεση των μισθών, την πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών με φακέλωμα των εργαζομένων και χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία.

Δεν θα τους αφήσουμε να ενταφιάσουν οριστικά τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης, ούτε να τσακίσουν κι άλλο τους μισθούς.

Όχι στο «ηλεκτρονικό μητρώο» και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες. Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων.

Όχι στον ορισμό του Υπουργού Εργασίας ως ανώτατου άρχοντα, που θα καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων.

Μπροστά στην επίθεση της κυβέρνησης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ενώ δεκάδες εργατικοί φορείς στη χώρα (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες κλπ), προετοιμάζουν την οργάνωση απεργίας στις 24/9, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου, δεν τολμά να προκηρύξει απεργία!

Περιορίζονται σε κάποιες «κινητοποιήσεις», ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τη σοβαρότητα του νομοσχεδίου και τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή των εργαζομένων, αλλά και στο μέλλον των Σωματείων. Το αξιοπρόσεχτο είναι ότι δυο μέλη της Διοίκησης σε συνεδρίαση του Σωματείου τους είχαν ψηφίσει υπέρ της απεργίας, συντασσόμενοι με την απόφαση της Ομοσπονδίας τους.

Επί της ουσίας, ο Πρόεδρος του ΕΚ Χίου καθώς και η πλειοψηφία, στοιχίζονται με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και όχι με τις αγωνιστικές δυνάμεις, που έδωσε τα διαπιστευτήριά της στην κυβέρνηση της ΝΔ, αφού έσφιξε το χέρι στα αιτήματα του ΣΕΒ. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Τώρα, πρέπει να υπάρξει άμεση αγωνιστική απεργιακή απάντηση!

Καλούμε τα ΔΣ των Σωματείων, τους συνδικαλιστές, να διαχωρίσουν τη θέση τους. Με την κοινή μας δράση να αποκρούσουμε την επίθεση, που πάει πλάι-πλάι με την υπονόμευση.

Όλοι στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη 2019 στην είσοδο της Απλωταριάς στις 11:00. Αυτό σημαίνει ενότητα στην πράξη! Να φωνάξουμε από κοινού δημόσιος και ιδιωτικός τομέας ενάντια στα νέα μέτρα, ενάντια στην καταστολή της λειτουργίας των Σωματείων και το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων."

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/01/2020 - 22:18

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου εκφράζει με ανακοίνωση του, την αντίθεσή του στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το προσφυγικό και δηλώνει ότι συμμετέχει στη στάση εργασίας που προκήρυξε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χίου, την Τετάρτη 22-1-2020, από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. προκειμένου όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να μπορέσουν να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Χίου στις 12:00 το μεσημέρι για το προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Απαιτούμε, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση:

  1. Να κλείσουν όλα τα hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά.
  2. Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν.
  3. Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει.
  4. Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.
  5. Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
  6. Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.
  7. Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνθήκες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.