Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Δασική υπηρεσία μείον... τεσσάρων χρόνων

4 χρόνια έκανε η Δασική υπηρεσία να απαντήσει σε αίτημα εναπόθεσης αδρανών υλικών από τον Δήμο !!!
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 17/12/2018 - 16:15

Την ευχή να μην περάσουν άλλα 4 χρόνια μέχρι να γνωμοδοτήσει η Δ/νση Δασών για τη δημιουργία χώρων εναπόθεσης και επεξεργασίας αδρανών υλικών έκανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα, που έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον τύπο τα τελευταία χρόνια σημείωσε ότι ο Δήμος ξεκίνησε τη διαδικασία αδειοδότησης δύο χώρων στο Θόλος και στον Κοντυλόπο από τον Οκτώβριο του 2014, ζητώντας καταρχήν από το Δασαρχείο να χαρακτηρίσει τις δύο περιοχές, χαρακτηρισμός που έγινε πια στις 25 Απριλίου του 2018 με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Στη συνέχεια, όπως είπε, υπέβαλαν τις μελέτες περιμένοντας από την ίδια υπηρεσία να γνωμοδοτήσει, έχουν μεσολαβήσει πάνω από 7 μήνες κι' ακόμη δεν υπάρχει απάντηση, προβάλλοντας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ως αιτιολογία, την έλλειψη προσωπικού.

Σημειώνεται βέβαια, ότι ιδιώτης έχει εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας τέτοιου χώρου, στον οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες να πηγαίνουν τα αδρανή υλικά, καταβάλλοντας και το σχετικό τίμημα, αφού μετά την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης ιδιωτικής μονάδας στην περιοχή Γρου, ο Δήμος σταμάτησε να δέχεται σε ειδικούς κάδους που είχε τοποθετήσει, οικοδομικά υλικά και κλαδέματα, τα οποία μέχρι τότε οδηγούσε στον ΧΥΤΑ.

 

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου της περιφερειακής παράταξης "Τολμάμε"
Πέμ, 09/07/2020 - 16:18

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε την Τετάρτη 8 Ιουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας και το μέλος της παράταξης Μάρω Καραμανώλη, με νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), και πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Παπαντωνίου και τον Ειδικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Κουρέτα.

Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης ήταν καλές πρακτικές και εργαλεία (χρηματοδοτικά, θεσμικά, νομοθετικά κλπ), που επιτρέπουν στην αυτοδιοίκηση ήπιες (ποδηλατόδρομοι, πεζοδρομήσεις, περιοχές ήπιας κυκλοφορίας κλπ) ή και πιο μεγάλες παρεμβάσεις, με στόχο τη βιώσιμη αστική κινητικότητα αλλά και γενικότερα τη διαμόρφωση ενός μοντέλου μεταφορών, που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ειδική έμφαση δόθηκε στην ανάγκη πραγματοποίησης οικονομικοτεχνικών μελετών πριν από κάθε παρέμβαση, αλλά και σε πολιτικές, που επιτρέπουν στην αυτοδιοίκηση όχι μόνο να ακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα των συγκοινωνιών και μεταφορών αλλά και να αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία και χρηματοδοτικά προγράμματα για τη διαμόρφωση του συγκοινωνιακού χάρτη της περιοχής ευθύνης της.

Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά και άλλων σχετικών συναντήσεων, που θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτης Χριστόφας με τα μέλη του Σ.Ε.Σ., του οποίου και ο ίδιος είναι μέλος, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μοντέλου μεταφορών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.