Δ.Ε. Καμποχώρων: Το πουθενά μονιμοποιεί τη ΒΙΑΛ - Είναι ώρα ευθυνών, αποφάσεων και λύσεων

Τετ, 05/01/2022 - 11:23

Η Δημοτική Ενότητα Καμποχώρων με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, που, όπως σημειώνει, "πραγματοποιείται με τη φύλαξη των συνόρων, την ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού μας και τη δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής".

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων το "πουθενά" οδηγεί στην μονιμοποίηση της ΒΙΑΛ και ζητά να δοθούν υπεύθυνα λύσεις τώρα.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Εμείς στα Καμπόχωρα γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ανοιχτή, ανεξέλεγκτη δομή, τι σημαίνουν οι άθλιες συνθήκες διαμονής και τι επιπτώσεις έχουν όλα αυτά στην τοπική κοινωνία, κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε να ξαναβιώσει κανένα μέρος του νησιού. Ο στρουθοκαμηλισμός με συνθήματα του τύπου "Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά" ενάντια στην αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας κλειστής ελεγχόμενης δομής δεν επιφέρει λύσεις αλλά μονιμοποιεί την ανεξέλεγκτη δομή της ΒΙΑΛ και κάνει τη Χίο θελκτικό προορισμό για τους λαθροδιακινητές.

Η πολιτική εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού απο κάποιους ,σπέρνει στους Χιώτες τη διχόνοια. Παρόλα αυτά επιλέγουν να την συνεχίζουν γιατί δεν επιθυμούν την οριστική λύση του μεταναστευτικού προκειμένου να μην χάσουν την πολιτική τους ύπαρξη.

Είναι ώρα ευθυνών, αποφάσεων και λύσεων.

Κοινότητα Χαλκειούς, Κοινότητα Βαβύλων, Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, Κοινότητα Βασιλειωνικου, Κοινότητα Ζυφιά".

Σχετικά Άρθρα