Δεκάδες φορείς στο πλευρό του Γιάννη Παληού για τον μη πλειστηριασμό του σπιτιού του.

Ανακοινώσεις φορέων
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 29/10/2019 - 16:06

Κάλεσμα στα σωματεία της προκειμένου να μετέχουν στην συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη έξω από το κατάστημα της Alpha στην Απλωταριά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη κατάσχεση της  κατοικίας του Γιάννη Παληού, απευθύνει η Ε.Γ. Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

"  H ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ υπερασπίζεται το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου στην κατοικία.  Συμπαραστέκεται στο συμπολίτη μας Γιάννη Παληό που απειλείται με κατάσχεση, προγραμματισμένη για τις 7 Νοέμβρη 2019 και δηλώνει ότι δεν είναι μόνος του στη μάχη προστασίας του σπιτιού του.

Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις, ενάντια στις απειλές των τραπεζών με τις νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων που τους δίνουν αέρα στα πανιά τους ! Σήμερα είναι ο Γ. Παληός, αύριο χιλιάδες άλλοι.

Καλούμε τα ΔΣ των σωματείων, όλους και όλες, σε αγώνα για να σταματήσει η κατάσχεση την Πέμπτη 31/10, έξω από το κατάστημα της Alpha στην Απλωταριά, στις 11:00πμ και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την Πέμπτη 7/11, με παρουσία αντιπροσωπείας από τη Χίο στη Μυτιλήνη.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Το όπως έδειξαν και πρόσφατες ανάλογες κινητοποιήσεις. Φρένο στους πλειστηριασμούς!

Η κατοικία είναι δικαίωμα!"

Aνάλογη ανακοίνωση συμμετοχής εξέδωσε ο  Εμπορικός Σύλλογος ενώ από την Παράταξη "Ο άλλος δρόμος" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 

Στις 7 Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη, είναι προγραμματισμένη η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του συμπολίτη μας Γιάννη Παληού από την  Alpha Bank. Η τράπεζα με μία αβάστακτη συμφωνία δεν αφήνει κανένα περιθώριο.

Τόσα ακούσαμε από τις κυβερνήσεις, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η λύση είναι στα δικά μας χέρια! Σήμερα είναι το σπίτι του Γιάννη Παληού αύριο μπορεί να είναι το δικό μας!

Όλοι και όλες την Πέμπτη 31/10 στην συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της Alpha Βank στην Απλωταριά στις 11:00 π.μ

Ο αγώνας κλιμακώνεται την Πέμπτη 7/11 στις 9:00 π.μ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η "Ανταρσία στο Αιγαίο"

Οι συνθήκες ζωής της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων επιδεινώνονται. Μαζί με την ένταση της εκμετάλλευσης, αναδεικνύεται σε σημαντική πλευρά της χειροτέρευσης της θέσης των εκμεταλλευόμενων το θέμα της στέγασης, σε βαθμό που να επηρεάζει τους όρους επιβίωσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Το δικαίωμα της στέγασης αμφισβητείται με πολλούς τρόπους από τις κυβερνήσεις, το κεφάλαιο και τις μνημονιακές επιταγές ΕΕ, ΔΝΤ

Οι τραπεζίτες, τα «κοράκια των εισπρακτικών εταιρειών, οι μεσίτες της γης και οι εταιρείες του real estate, παίρνουν θέση για την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας.

Η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας των εργαζόμενων που στο σύνολό τους έχουν χτυπηθεί από την κρίση ενώ αμφισβητούνται και λεηλατούνται όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους μαζί μ΄ αυτά και αυτό της στέγης, είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ στηρίζει τους αγώνες για:

-την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

-τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την καθιέρωση, μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων, του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας

- την γενναία «σεισάχθεια» και τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.

Στηρίζει και καλεί την Πέμπτη 7/11

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

για τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό, και κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του Γ. Παληού από τη Χίο από την Τράπεζα της Alpha Bank.

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Στο πλευρό του Γιάννη Παληού και ο Ομοσπονδία ΕΒΕ με την παρακάτω ανακοίνωση: 

 

Συνάδελφοι,

Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στη Λέσβο, βγαίνει τελικά στο σφυρί η πρώτη κατοικία του συναδέλφου Γιάννη Παληού! Αγνοώντας το μεγάλο κύμα πολιτών που στήριξε την προσπάθεια του να συγκεντρώσει υπογραφές υποστήριξης, προχωρούν στον πλειστηριασμό!

Κατόπιν τούτου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου καλεί τους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να υψώσουν το ανάστημα τους και να αντισταθούν στο νέο σχέδιο της Κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια».

Μέχρι το τέλος του 2019, υπολογίζεται ότι σε 76.000 νοικοκυριά θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και περιουσιών.

Οι ουσιαστικοί μπαταχτσήδες μένουν στο απυρόβλητο, ενώ καλείται ο απλός κόσμος να λύσει το πρόβλημα των τραπεζών που δανειοδοτούσαν σωρηδόν πριν την κρίση.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, θα σταθεί δίπλα στο συνάδελφο Γιάννη Παληό, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, όπου και με όποιον τρόπο χρειαστεί.

  • Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, επαγγελματίες, σωματεία και συλλόγους, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 11.00 πμ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και υποστήριξης στο συνάδελφο Γιάννη, έξω από την Alpha Bank με στόχο να σταματήσει η διαδικασία κατάσχεσης!

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου θα συνεχίσει τον αγώνα της στο πλευρό του συμπολίτη μας την ερχόμενη Πέμπτη 7/11 με την παρουσία αντιπροσωπείας στη Μυτιλήνη!

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα! Η πάλη των εμπόρων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων για ανακούφιση απ' το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων.

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Παππάς Βασίλης                                                               Κριμιζής Μιχαήλ

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση του Εργατικού κέντρου Χίου τονίζονται: 

 

Το Εργατικό Κέντρο Χίου δηλώνει την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή του στον συμπολίτη μας Γιάννη Παληό ο οποίος αγωνίζεται να σώσει το σπίτι του από τον πλειστηριασμό. Ένας αγώνας άνισος και άδικος, που δυστυχώς, αφορά και άλλους πολλούς δανειολήπτες. Σήμερα είναι ο Γιάννης, αύριο μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.

Κανείς δεν είναι υπεύθυνος να λύσει την κρίση, να σώσει το τραπεζικό σύστημα. Ήδη έχουμε πληρώσει αρκετά, αντιμετωπίζοντας την ανεργία, την ανασφάλεια, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την επιβολή βαριάς φορολογίας και τόσων άλλων μέτρων λιτότητας.

Η κατοικία είναι ανάγκη, αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα, δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης ή εργαλείο απειλής.

Απαιτούμε άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαναδιαπραγμάτευση στους όρους αποπληρωμής των δανείων με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η παρακάρω ανκοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων

To ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου συμπαραστέκεται στον συμπολίτη μας Γ. Παληό, που συνεχίζει να απειλείται με κατάσχεση προγραμματισμένη για τις 7 Νοέμβρη 2019.

          Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις, απέναντι στις απειλές των τραπεζών! Σήμερα είναι ο Γ. Παληός, αύριο χιλιάδες άλλοι.

          Καλούμε όλους και όλες σε αγώνα για να σταματήσει η κατάσχεση την Πέμπτη 31/10, έξω από το κατάστημα της Alpha στην Απλωταριά, στις 11:00πμ και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την Πέμπτη 7/11, με παρουσία αντιπροσωπείας από τη Χίο στη Μυτιλήνη.

          Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπορούμε να τους σταματήσουμε όπως έδειξαν και πρόσφατες ανάλογες κινητοποιήσεις. Φρένο στους πλειστηριασμούς! Η κατοικία είναι δικαίωμα!

Τηλ επικοινωνίας για παρουσία στη Μυτιλήνη: 6978250438

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η "Χιακή Συμπολιτεία"

 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συμπολίτη μας Γιάννη Παληό και στις εκατοντάδες συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς στις κατοικίες τους λόγω «κόκκινων δανείων».

Το πρόβλημα είναι συλλογικό και όχι ατομικό. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η “σαλαμοποίηση”, να βιώσει ο καθένας την κατάσχεση του σπιτιού του μόνος, ενοχικά και στο σκοτάδι. Γι’ αυτό είναι σημαντική και θαρραλέα η πρωτοβουλία του Γιάννη Παληού να τραβήξει την κουρτίνα, να δημοσιοποιήσει το θέμα και να ζητήσει όχι μόνο συμπαράσταση, αλλά συλλογική δράση.

Όλους αυτούς τους μήνες, παρά το πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης, τις χιλιάδες υπογραφών, την κινητοποίηση σε συλλογικό αλλά και κοινοβουλευτικό επίπεδο, η Τράπεζα και η εισπρακτική της με αναλγησία και απανθρωπιά αρνήθηκαν κάθε εφικτό διακανονισμό, απαιτώντας τον εκπλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας του συμπολίτη μας.

Γίνεται φανερό ότι  στόχος των τραπεζών δεν είναι η αποπληρωμή των παραφουσκωμένων δανείων, αλλά τα σπίτια των πολιτών. Στους πλειστηριασμούς το 2018, με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 85% των ακινήτων (4059 ακίνητα αξίας 1 δις ευρώ) τα πήραν οι ίδιες οι Τράπεζες. Οι Τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήσαμε όλοι εμείς με περικοπές, φορολογία και μνημόνια όλων των κυβερνήσεων. Και σήμερα η πρώτη κατοικία ουσιαστικά δεν προστατεύεται από τα αρπακτικά.

Έχοντας φέρει ήδη από το Νοέμβριο του 2016 το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και υλοποιώντας σχετικές ομόφωνες αποφάσεις:

  • Συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία την Πέμπτη 31/10 ώρα 11.00 μπροστά στην ALPHA Bank στην Απλωταριά.
  • Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση καταγγελίας των αρπακτικών των τραπεζών την Πέμπτη 7/11 ώρα 9.00 στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

 

Κανείς μόνος του στο σκοτάδι των πλειστηριασμών!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

 

sto_pleyro_toy_gianni_palioy_adedy_kai_plithos_foreon

Σχετικά Άρθρα