Δεν προσέρχονται στο διάλογο με τον Μηταράκη οι αντιπεριφερειάρχες

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 22/01/2021 - 13:27

Αποφασισμένοι να μην προσέλθουν στην συνάντηση - συζήτηση με τον υπουργό μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη εμφανίζονται οι αντιπεριφερειάρχες Χίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Παντελής Μπουγδάνος.

Ο κ. Μπουγδάνος ερωτώμενος σχετικά με την πρόσκληση για συζήτηση που έλαβε από τον Υπουργό αναφορικά με την χωροθέτηση νέας δομής τόνισε ότι «mάλλον ο Υπουργός δεν διάβασε σωστά την επιστολή μας. Εμείς δεν συζητάμε για νέα δομή και έτσι για μας δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης».

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης Χίου υπογράμμισε ότι «το μόνο που μπορεί να συζητηθεί είναι η ύπαρξη μιας μικρής σε χωρητικότητας δομή που θα είναι μόνο για υποδοχή και ταυτοποίηση».

Να σημειώσουμε ότι για την αυριανή συνάντηση δεν έχει λάβει πρόσκληση, όπως ανέφερε, ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στέλιος Καμπούρης με τον ίδιο ωστόσο να δηλώνει ότι θα προσέλθει σε συνάντηση με τον yπουργό μόνο όταν αυτή καθοριστεί από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη.

Ωστόσο αργά το απόγευμα από τους τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες ανακοινώθηκαν τα εξής: 

"Διευκρινίζεται ότι η πρόταση για δημιουργία δομών με σκοπό τη μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στις νήσους όπως προγραμματίζεται από την Ε.Ε. μας βρίσκει αντίθετους.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συζήτηση εξεύρεσης χώρου για τη δημιουργία αποκλειστικά και μόνον χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης και όχι μόνιμου κέντρου φιλοξενίας πληθυσμού είναι η ολοκλήρωση της αποσυμφόρησης των νήσων από τον υπερπληθυσμό μεταναστών και η διαρκής φύλαξη των συνόρων.

Τη χρονική στιγμή που πλέον οι νήσοι θα έχουν μηδενικό μεταναστευτικό πληθυσμό σε συνδυασμό με μηδενικές αφίξεις τότε και μόνο θα μπορέσει να υπάρξει συζήτηση για τη δημιουργία ενός πολύ μικρού χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης σε συμφωνία πάντα με την τοπική κοινωνία.  Πάγια πεποίθησή μας είναι ότι υπερδομές φιλοξενίας μεταναστών για μεγάλα χρονικά διαστήματα όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα δεν πρέπει να υπάρχουν σε ευαίσθητα γεωγραφικές περιοχές όπως τα νησιά και ο Έβρος".

Οι Αντιπεριφερειάρχες Χίου:

Παντελής Μπουγδάνος, Παντελής Βρουλής, Νικόλαος Νύκτας, Στυλιανός Καμπούρης.

 

 

 

   

 

 

   

den_tha_proselthoyme_ayrio_se_dialogo_gia_nea_domi

Σχετικά Άρθρα