Διαφωνεί με το προαναχωρησιακό κέντρο η "Χιακή Συμπολιτεία"

Το θέμα είναι πολιτικό και όχι υπηρεσιακό της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει σε ανακοίνωσή της
Τετ, 10/05/2017 - 16:36

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της «Χιακής Συμπολιτείας» σημειώνει ότι η δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου είναι πολιτικό και όχι υπηρεσιακό ζήτημα της ΕΛΑΣ και εκφράζει τη διαφωνία της στη δημιουργία του κέντρου επιμένοντας στην πρότασή της για απεγκλωβισμό των προσφύγων  και αναλογική κατανομή σε όλη τη χώρα, με οργανωμένο τρόπο,  και όχι μαζική φυλάκισή τους στη Χίο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά αναφέρει: "

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια να περάσει το προαναχωρησιακό-φυλακή από το παράθυρο. Παρουσιάζοντάς το ως δήθεν επιχειρησιακό θέμα της ελληνικής αστυνομίας, ανεξάρτητο από την πολιτική της κυβέρνησης και την πολιτική της αυτοδιοίκησης στο νησί. Επιχειρείται λοιπόν να παρουσιαστεί η πολιτική της Κυβέρνησης ως «τεχνικό-επιχειρησιακό» ζήτημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν είναι έτσι.

Με τον δήμαρχο να προωθεί αυτή την εξέλιξη, όπως φάνηκε καθαρά από πρόσφατες  δηλώσεις του. Με τη διαπαραταξιακή να χρησιμοποιείται. Η Χιακή Συμπολιτεία διαφωνεί με το να στιγματιστεί το νησί με την ανήθικη και παράνομη φυλακή-προαναχωρησιακό. Διαφώνησε με το να περάσει από την πόρτα, διαφωνεί και με το να περάσει από το παράθυρο, ως υπηρεσιακό θέμα της ΕΛΑΣ. Όπως διαφώνησε και δεν νομιμοποίησε με την ψήφο της  την παραχώρηση της ΒΙΑΛ, όπως διαφώνησε με τη Σούδα. Απέναντι σε όσους πέρασαν τη ΒΙΑΛ και τη Σούδα και τώρα θέλουν να περάσουν μέσω της ΕΛΑΣ και τη μαζική φυλακή-προαναχωρησιακό.

Εμείς επιμένουμε στην πρόταση που εγκαίρως έχουμε διατυπώσει: απεγκλωβισμός των προσφύγων  και αναλογική κατανομή σε όλη τη χώρα, με οργανωμένο τρόπο,  και όχι μαζική φυλάκισή τους στη Χίο. Μόνο έτσι δεν θα στιγματιστεί το νησί ανεξίτηλα από ένα παράνομο κι ανήθικο κολαστήριο, μόνο έτσι δεν θα γίνει η Χίος παγκόσμιο σύμβολο ενός απάνθρωπου εγκλωβισμού, ένα σκιάχτρο για να γίνεται η δουλειά της ΕΕ κι όσων άλλων τελικά ευθύνονται για πολιτικές που δεν αφήνουν άλλη επιλογή από το δρόμο της προσφυγιάς. "

Σχετικά Άρθρα