Διευκρινίσεις για το συμβάν με Ποταμούση - Αγραφιώτη από 13 Κοινότητες της Αμανής

Τετ, 16/06/2021 - 15:59

Συνέχεια στο θέμα της διένεξης που υπήρξε μεταξύ της δημοτικής συμβούλου Βιβής Ποταμούση, του Ν. Αγραφιώτη και του Αντιδημάρχου Γ. Ξενάκη, σε πρόσφατη συνάντηση του τελευταίου με Προέδρους Κοινοτήτων της Αμανής, δίνουν με το παρακάτω δελτίο Τύπου που εξέδωσαν 13 Κοινότητες (όπως αναφέρεται σχετικά) και συγκεκριμένα Παρπαριά, Τρύπες, Αγ.Γάλας, Διευχά, Κέραμος, Κουρούνια, Λεπτόποδα, Μελανιός, Ποταμιά, Πιραμά, Πιαπιλούντα,Φυτά και Χάλανδρα:

«Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, για όλους τους εμπλεκόμενους, Πρόεδροι της Αμανής εξιστορούν τι έγινε στην συνάντηση της Πέμπτης 3 Ιουνίου στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου της Βολισσού, και παρακαλούν τους φορείς να σκύψουν ουσιαστικά πάνω από τα προβλήματα του τόπου μας, και να αφήσουν πίσω τα κομματικά και προσωπικά τους θέματα, η Αμανή εκπέμπει S.O.S θέλουμε την βοήθεια σας, για την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Την Τρίτη 1 Ιουνίου οι Πρόεδροι της Δ.Ε. Αμανής δεχθήκαμε μια πρόσκληση από τον θεματικό Αντιδήμαρχο Αμανής Κυριάκο Ζωάνο, για να παραβρεθούμε την Πέμπτη 3 Ιουνίου σε μια συνάντηση στην Βολισσό παρουσία του Αντιδημάρχου Τ.Υ. Γιάννη Ξενάκη και του προϊστάμενου της Τ.Υ. Παπαλάνη Λευτέρη. Ο σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να ενημερωθούμε από τους Αντιδημάρχους για διάφορα θέματα που αφορούν τα χωριά της Αμανής και να τους επισημάνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Καθώς ξεκίνησε η συζήτηση στην αίθουσα μπήκε η κα Ποταμούση και είπε στον κ. Ζωάνο σε ευχαριστώ για την πρόσκληση που δεν μου στείλατε. Η απάντηση ήρθε από τον κ. Ξενάκη ο οποίος είπε ότι αυτή η συνάντηση αφορά τους Πρόεδρους των Κοινοτήτων της Αμανής, παρ’ όλα αυτά είστε ευπρόσδεκτη. Η κα Ποταμουση απάντησε ότι έπρεπε να δεχτεί πρόσκληση και αυτή επειδή είναι η μοναδική Δημοτική σύμβουλος της περιοχής.

Ξεκινώντας ο κ. Ξενάκης μας έκανε μια ενημέρωση για κάποια αναπτυξιακά προγράμματα που τρέχουν και κάποια που θα ξεκινήσουν και θα έχουμε την ευκαιρία με προτάσεις, να μπούμε και εμείς μέσα σαν περιοχή. Ταυτοχρόνως στην αίθουσα μπήκε μέσα και ο κ. Αγραφιώτης. Εκείνη την στιγμή παίρνει το λόγο η κα Ποταμουση και απαντά στον κ.Ξενάκη για ένα πρόγραμμα το (Ο.Χ.Ε) που είναι υπό ένταξη στο νησί μας.

Συνεχίζοντας το λόγο της απαρίθμησε σχεδόν όλα τα προβλήματα των Κοινοτήτων της Αμανής. Φτάνοντας στο θέμα κάποιων αδειών και μελετών του υδροθεραπευτηρίου των Αγιασμάτων και της μαρίνας στο λιμάνι της Βολισσού, είχε έναν έντονο διάλογο με τον κ. Παπαλάνη. Εκείνη την στιγμή παίρνει τον λόγο ο κ. Αγραφιώτης και η κα Ποταμούση τον διακόπτει και ρωτάει τον κ. Ξενάκη με ποιο θεσμικό ρολό βρίσκεται στη συνάντηση.

Ο κ. Αγραφιώτης απαντά ότι βρίσκεται στην συνάντηση σαν απλός πολίτης της περιοχής. Συνεχίστηκε ένας έντονος διάλογος ανάμεσα τους, με αποτέλεσμα ο κ. Ξενάκης να διακόψει την συνάντηση για δέκα λεπτά και να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους, ότι μετά το δεκάλεπτο, στην αίθουσα θα βρίσκονται μόνο οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και μόνο και δεν θα δώσει τον λόγο σε κανέναν άλλο.

Ξεκινώντας μετά το δεκάλεπτο διάλειμμα ο κ. Αγραφιώτης είχε αποχωρήσει, ενώ μέσα στην αίθουσα βρισκόταν η κα Ποταμούση και η κα.Λαγού μέλος του τοπικού συμβουλίου της Βολισσού.

Ο κ. Ξενάκης αναφέρει για μια ακόμη φορά ότι πλην των Πρόεδρων δεν θα μιλήσει κάνεις άλλος. Ξεκινώντας την ομιλία τους οι προέδροι, κάποια στιγμή η κα Λαγού ζήτησε τον λόγο, αμέσως ο κ. Ξενάκης της είπε ότι δεν θα τοποθετηθεί και ό,τι θέλει θα έπρεπε να το έχει μεταβιβάσει στον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Βολισσού στον κ. Παραδείση, γιατί εδώ βρίσκονται 15 Πρόεδροι της Αμανής, και δεν θα προλάβουν να μιλήσουν. Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας».

 

 

Σχετικά Άρθρα