
Από το 1974 μέχρι σήμερα δεν έχει διανυκτερεύσει Πρωθυπουργός στην Χίο. Την παράδοση αυτή σπάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σύμφωνα με ενημέρωση που έδωσε το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, θα επισκεφθεί το νησί μας από το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαϊου μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαϊου.
Και ενώ ακόμα δεν έχει εκδοθεί επίσημο πρόγραμμα και με δεδομένο ότι κάτι σοβαρό και έκτακτο, που ευχόμαστε να μην συμβεί μπορεί να τα ανατρέψει όλα, αυτό που είναι πιθανό είναι το βράδυ της Πέμπτης, όπως συνηθίζει άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βγεί χαλαρά για κάποιο ποτό σε στέκια που συχνάζει νεολαία.
Την Παρασκευή 10 Μαίου το πρωϊ, με δεδομένο ότι εκείνη την ημέρα το Πεζικό τιμά επισήμως την γιορτή του Αγίου Γεωργίου και θα υπάρχει Δοξολογία και επίδειξη οπλικών συστημάτων στο Στρατόπεδο Γκιάλα, λογικό είναι ο Πρωθυπουργός να το εντάξει στο πρόγραμμα του, δίνοντας με την ευκαιρία μήνυμα σταθερής φρούρησης των συνόρων και εμπιστοσύνης στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Στην συνέχεια θα έχει σίγουρα μια συνάντηση στο Δημαρχείο με τους τρείς Δημάρχους των νησιών μας, ενώ θα περιηγηθεί την αγορά και σύμφωνα με το νέο στυλ, που έχει καθιερώσει, μιας σύντομης ομιλίας, όχι όμως τύπου συγκεντρώσεως, κάπου θα απευθύνει ένα χαιρετισμό εν όψει Ευρωεκλογών, αλλά και δίνοντας βάρος στα έργα που είναι εν εξελίξει στο νησί μας, κάτι που έχει «χρεώσει» στον τοπικό Βουλευτή, δείχνοντας και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του, μακριά από παλιές «σκιές» που σχετίζονται με την προσωρινή απομάκρυνση Μηταράκη από το Κυβερνητικό σχήμα.









































